Foto – Fotolia

It kā fakts, it kā spokaina parādība… 0


Bijis pietiekami daudz cilvēku, kuri mēģinājuši no šāda veida laika lamatām izsecināt kaut kādas likumsakarības. Veicies dažādi. Piemēram, krievu dzejdaris Velimirs Hļebņikovs apgalvoja, ka viņš, “balstoties dievišķā redzējumā”, konstatējis noteiktu ciklu, atbilstoši kuram it kā attīstās viņa dzimtā Krievija. Viņš teicis, ka šo valsti nākotnē dažādas kataklizmas satricinās ar 12 gadu periodu. Par atskaites punktu nezin kāpēc ņemts pirmās krievu revolūcijas 1905. gads.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

Jāpiebilst, līdz pat šodienai viņa “redzējums” patiešām apstiprinājies ar reāliem faktiem. 1917. gads – boļševiku apvērsums, 1929. gads – bads un kolektivizācija, 1941. gads – Otrais pasaules karš iesoļo Krievijas teritorijā, 1953. gads – Staļina nāve, 1965. gads – Hruščova atkušņa beigas, 1977. gads – jaunas PSRS Konstitūcijas pieņemšana, kas gan noteica nebūtiskas izmaiņas impērijas politikā, 1989. gads – sagrūst Berlīnes mūris, iesākas PSRS sabrukums. Pagaidām grūti kaut ko pilnīgi precīzu pateikt par 2001. un 2013. gadu, bet gan jau vēsturnieki atradīs – piemēram, kaut ko starp Putina nostiprināšanos “varas vertikālē” un tā saistību ar 11. septembra notikumiem Ņujorkā…

Cits pētnieks, krievu inženieris, uzvārdā Mogiļevskis, par savu aprēķinu pamatu ņēmis tā dēvēto Lielo indiktionu ar ilgumu 532 gadi (lielais laika kosmiskais cikls, kas eksistē kopš neatminamiem laikiem un ko izmantojuši senatnes ļaudis). Viņš par paraugu ņēmis 1445. gadā Maskavā notikušo zemestrīci. Ja šim skaitlim pieskaita 532, iegūst 1977, proti, gada skaitli, kurā Maskavā atkal notikusi zemestrīce. Atbilstoši šim aprēķinam nākamā “Maskavtrīce” sagaidāma 2509. gadā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.