Foto – Aija Geida

Saulespuķu sēklas karamelē jeb saldie kozinaki 0

Sastāvdaļas
• 140 g saulespuķu sēklu
• 200 g cukura
• 15 g sviesta
• ¼ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Kad esi ko parādā VID, atgādinājumi nāk nemitīgi, bet, ja esi strādājošs pensionārs, neviens neatgādina…” Iveta par pensionāru iespējām saņemt pārrēķinu
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 19
RAKSTA REDAKTORS
“Līdzi ņemot omīti, mums šis brauciens izmaksās 112 eiro” – apmeklētāji jautā, kāpēc “Avārijas brigādes” parkā ir tik dārga biļete
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē tajā saulespuķu sēkliņas. Pievieno sāli un samaisa. Citā pannā ar biezu dibenu ieber cukuru un, nepārtraukti maisot, silda, līdz tas izkusis un kļuvis zeltaini brūns. Siltām sēklām pārlej pagatavoto karameli un samaisa. Uzreiz saliek iepriekš sagatavotā veidnē ar izklātu cepamo papīru un noliek sastingt. Kad sacietējis, salauž gabaliņos. Svarīgi karameli liet pāri siltām sēklām, jo uz atdzisušām to uzreiz sarauj gabalā un nav iespējams izliet veidnē.

UZZIŅA Saulespuķu sēklās ir B, D, E un PP vitamīns, kā arī dzelzs, kālijs, kalcijs, magnijs un fosfors. Tās satur linolskābi, kas noder, ja ir paaugstināts asinsspiediens. Šīs mazās sēkliņas palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs un neļauj attīstīties aterosklerozei, kā arī neitralizē brīvos radikāļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

PADOMS Lai ēdienam būtu izteiktāka garša, pievieno uz sausas pannas mazliet apgrauzdētas saulespuķu sēklas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.