Sautētas liellopa šķēles ar bietēm ķiplokos un plūmju čatniju
Sautētas liellopa šķēles ar bietēm ķiplokos un plūmju čatniju
Foto – Matīss Markovskis

Sautētas liellopa šķēles ar bietēm ķiplokos un plūmju čatniju 0

Sastāvdaļas

* 600 g liellopa filejas vai šķiņķa
* pāris burkānu
* garšaugi un garšvielas gaļas pagatavošanai – pēc patikas
* 4 lielas zilās plūmes
* 3 šķēles ingvera saknes
* čili
* 4 mazas vai 2 lielas bietes
* 4 ķiploka daiviņas
* 50 g sviesta
* sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

Gaļu apsāla un liek cepamtraukā, pievieno burkānus un garšaugus, pielej nedaudz ūdens, tad lēni sautē, kamēr gaļa gatava. Liellopa fileja ir gatava aptuveni pusstundas laikā, bet šķiņķi vajag sautēt vismaz stundu.

Cepešpannā ieklāj foliju. Bietes sagriež plānās šķēlēs un kārto pannā, uzliek sviesta piciņas un ķiploka daiviņas. Virsū uzklāj vēl vienu folijas loksni, lai lielāks karstums. Cep cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plūmes sakapā kubiņos, ingveru sīki sagriež, čili piparu sakapā. Visu kārtīgi samaisa, pieber mazliet sāls un atstāj uz stundu, lai savelkas. Iegūst svaigu plūmju čatniju.

Izcepto gaļu sagriež glītās šķēlēs, uzliek čatniju, pasniedz ar ceptām bietēm.

Ja vēlas, var izcept arī mazus ābolīšus, tiem nevajag ne cukuru, ne medu, vien nedaudz kanēļa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.