Sautētas liellopa šķēles ar bietēm ķiplokos un plūmju čatniju
Sautētas liellopa šķēles ar bietēm ķiplokos un plūmju čatniju
Foto – Matīss Markovskis

Sautētas liellopa šķēles ar bietēm ķiplokos un plūmju čatniju 0

Sastāvdaļas

* 600 g liellopa filejas vai šķiņķa
* pāris burkānu
* garšaugi un garšvielas gaļas pagatavošanai – pēc patikas
* 4 lielas zilās plūmes
* 3 šķēles ingvera saknes
* čili
* 4 mazas vai 2 lielas bietes
* 4 ķiploka daiviņas
* 50 g sviesta
* sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Krievija plāno uzbrukumu 9 Eiropas pilsētām. Spiega atklātajos dokumentos minēts aptuvens laiks
Kokteilis
TESTS. Ilgi nedomājot, izvēlies vienu liesmu un uzzini, par ko tu kļūsi tuvākajā nākotnē
“Nekaunīgi izmanto bēgļa statusu…” Cilvēki sašutuši par ukraiņu uzvedību Latvijā 48
Lasīt citas ziņas

Gaļu apsāla un liek cepamtraukā, pievieno burkānus un garšaugus, pielej nedaudz ūdens, tad lēni sautē, kamēr gaļa gatava. Liellopa fileja ir gatava aptuveni pusstundas laikā, bet šķiņķi vajag sautēt vismaz stundu.

Cepešpannā ieklāj foliju. Bietes sagriež plānās šķēlēs un kārto pannā, uzliek sviesta piciņas un ķiploka daiviņas. Virsū uzklāj vēl vienu folijas loksni, lai lielāks karstums. Cep cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plūmes sakapā kubiņos, ingveru sīki sagriež, čili piparu sakapā. Visu kārtīgi samaisa, pieber mazliet sāls un atstāj uz stundu, lai savelkas. Iegūst svaigu plūmju čatniju.

Izcepto gaļu sagriež glītās šķēlēs, uzliek čatniju, pasniedz ar ceptām bietēm.

Ja vēlas, var izcept arī mazus ābolīšus, tiem nevajag ne cukuru, ne medu, vien nedaudz kanēļa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.