Cilvēks. Savas harismas apburtais 6

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana bija ne tikai juridisks spēka struktūru demonstratīvs akts. Tas atsedza arī aizturētā cilvēka raksturu, vadības stilu, pieņēmumus un maldus. Ilmārs Rimšēvičs pats devās uz KNAB, sniedza paskaidrojumus, pēc atbrīvošanas no aizturējuma uzrunāja sabiedrību. Ar paceltu galvu, taisnu muguru un pašpārliecinātību par savu nemaldīgumu. Visus pret sevi vērstos pārmetumus korupcijā, banku nepietiekamā uzraudzībā noraidīja un uztvēra kā vēršanos pret Latvijas drošību. Uz augstāko amatpersonu aicinājumiem nekavējoties atkāpties no amata reaģēja atšķirīgi no citiem līdzīgos grēkos vainotajiem – viņš nesaslima uz ilgu laiku, bet paziņoja” “Neatkāpšos, jo neesmu vainīgs.”

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Preses konferencē viņš uzsvēra savu lielo lomu naudas atmazgāšanas ierobežošanā, un tieši tāpēc nerezidentu “bankas (nesaukšu kuras, bet jums ir skaidrs) koordinē darbību pret mani un Latvijas valsti”. “Tā ir mana problēma, ka es tur ielīdu tai 2015. gadā. Muļķis es biju, pieķēros lietai, kas bija daudz lielāka par mani, un biju lieks,” viņš LTV1 atzinās Gundaram Rēderam. Šobrīd pāragri izteikties par Ilmāru Rimšēviču kā iespējamo kukuļņēmēju. Pašpasniegtajā Latvijas glābēja tēlā nekādi neiederas 100 tūkstošu eiro kukuļa pieņemšana par nerezidentu bankas “Trasta banka” atstāšanu pie dzīvības pirms četriem gadiem.

Ilmārs Rimšēvičs Latvijas Bankā nudien ir sapulcinājis spēcīgu ekonomistu komandu (kurus var apskatīties vietnē “makroekomika.lv”). Bet viņi “galvu neizbāž”. Prezidenta vadības stils atstājis viņus ēnā. Bankas darbiniekiem palaikam devis neprognozējamus darba uzdevumus atkarībā no viņa garastāvokļa un tā brīža skatījuma. Visi atkarīgi un visi kalpo vienam. Galms spēlē karali.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad, kad bankas prezidents bija arogantais Elmārs Repše, tauta zināja viņa vietnieku Ilmāru Rimšēviču, padomnieku Uldi Klausu. Kurš līdz šim zināja pašreizējā prezidenta vietnieci Zoju Razmusu? Edvards Kušners bija viens no redzamākajām proeiropeiskajām sejām pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un tad viņš “pazuda” Latvijas Bankā, līdz tikai tagad ieraugām vienu no sešiem padomes locekļiem. Kurš zina, ka Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājs ir Māris Kālis?

Likumā noteikts, ka “Latvijas Bankas galvenais mērķis ir saglabāt cenu stabilitāti”. Tāpēc Ilmāra Rimšēvičs vēlme “palīdzēt cilvēkiem” un sniegt valstij padomus pat par izglītības reformu un veselības aprūpes organizēšanu disonē ar taisnošanos, ka nav viņa kompetencē banku uzraudzība. Kā var palīdzēt, ja tas nav kompetencē? Acīmredzot ietekme ir lielāka par kompetenci. Un ar tās izraisītajām sekām ir jārēķinās neatkarīgi no tā, kādi būs izmeklēšanas rezultāti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.