Vairāk nekā desmit jauniešu – arī četrpadsmit gadus vecais Edgars Ozoliņš un septiņpadsmitgadīgā Amanda Sirmā – par savu darba vietu vasaras brīvlaikā izvēlējušies Balvu novada Naudaskalna purvu.
Vairāk nekā desmit jauniešu – arī četrpadsmit gadus vecais Edgars Ozoliņš un septiņpadsmitgadīgā Amanda Sirmā – par savu darba vietu vasaras brīvlaikā izvēlējušies Balvu novada Naudaskalna purvu.
Foto – Vita Daukste

“Svara vērotājus” nevajag 4

Darbs kūdras purvā ir fiziski smags un grūts. Darbiniekiem ieteicams nēsāt lakatiņu vai cepuri un dzert daudz ūdens, jo īpaši vasaras karstajās dienās. “Šajā darbā solārijs un svara vērotāji ir apvienoti vienkopus,” nosmej uzņēmuma vadītājs. “Nevis darbiniekiem jāmaksā par brūnu iedegumu, bet mēs par to viņiem maksājam.” Taujāts par čūskām, kas var būt kūdras purvā, I. Zaharāns teic, ka tās gan nav biežas viešņas. “Čūskām nepatīk mašīnu radītie trokšņi, tāpēc tās mūk projām.”

Reklāma
Reklāma

No viena līdz tūkstoš eiro

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Šovasar SIA “Balvi Flora” katru mēnesi tiek nodarbināti vismaz desmit jaunieši, un tieši šis uzņēmums Balvu novadā ir lielākais darbavietu devējs. “Jauniešu skaits katru mēnesi var mainīties, jo daži aiziet prom – ir par grūtu,” teic Ivars. Ir jaunieši, kas uzņēmumā strādā jau vairākus gadus, ir tādi, kuriem šī ir pirmā darba pieredze. Vispirms viņus apmācot, bet peļņa esot atkarīga no pašiem: “Parasti saku, ka atalgojums ir diapazonā no viena līdz pat 1000 eiro,” neslēpj Ivars Zaharāns. Uzņēmums vairs nesadarbojoties ar NVA, jo jaunieši uzņēmumā strādā uz izstrādi un saņem atalgojumu pēc padarītā darba daudzuma, bet NVA nosaka konkrētas stundas likmes. “Šādi strādājot, jaunieši var noteikt savu darba laiku, un arī mums nav jāstāv kā vagariem, lai sekotu, vai patiešām darbs ir izdarīts.”


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.