Daudz strādātgribētāju 4

Strādāt gribošo skolēnu atsaucība šovasar esot bijusi īpaši liela. “Sākotnēji bija plānots nodarbināt 3500 skolēnu, bet, ņemot vērā gan darba devēju, gan skolēnu augsto aktivitāti, tika atrastas papildu finansējuma iespējas, tāpēc šovasar pasākumā plānots iesaistīt 4599 skolēnus,” stāsta NVA Pakalpojumu departamenta nodarbinātības pasākumu nodaļas vecākā eksperte Laura Jerķe. Vairākās NVA filiālēs tāpēc izsludināja atkārtotu pieteikšanos. Turklāt skolēniem ir iespēja strādāt ne tikai uzņēmumos, bet arī pašvaldībās, no kurām visvairāk darba vietu piedāvājusi Tukuma novada dome, Vaiņodes, Ilūkstes, Salaspils, Daugavpils un Jaunpiebalgas novada dome. “Darba devēji kopumā iesnieguši 642 pieteikumus, no kuriem 193 pieteikumi ir saņemti no pašvaldībām,” atzīst NVO pārstāve. Galvenās nozares, kur skolēni iesaistīti vasaras darbā, ir lauksaimniecība un pārdošana. “Īpaši izceļami uzņēmumi, kur skolēni var iegūt vērtīgu darba pieredzi, piemēram, strādājot par muzeja ekspozīciju zāļu uzraugu vai ņemot dalību kultūras pasākumu organizēšanā,” norāda Laura Jerķe.

Reklāma
Reklāma

APTAUJA

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Svetlana Manuilova, 18 gadi, strādā bižutērijas veikalā: “Pastāvīgi strādāju par palīgstrādnieci kultūras jomā, taču šogad izdomāju doties atvaļinājumā, lai mēnesi varētu iegūt pieredzi arī citā darbā. Pateicoties māsīcai, man radās iespēja strādāt “Riviera” bižutērijas veikalā. Manos pienākumos ir apkalpot klientus, būt smaidīgai un atsaucīgai. Grafiks ir diezgan brīvs. Mans sapnis ir nopelnīt naudu mašīnai.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Guna Kristiāna Grivstāne, 16 gadi, strādā maiznīcā: “Strādāju maiznīcā “Flora” fasētavā pie cepumiem. Galvenie pienākumi ir sasvērt un safasēt cepumu iepakojumus. Darba diena sākas ap septiņiem un ilgst līdz plkst.16. Man gribējās darīt kaut ko noderīgu, nevis sēdēt mājās vai visu laiku kaut kur ballēties. Par nopelnīto naudu domāju iegādāties saviem mīļajiem kādu mīļu nieciņu. Protams, par atlikušo arī sapirkšu visu skolai vajadzīgo.”

Maira Čepule, 19 gadi, strādā Vaiņodes novada domē: “Mani galvenie darba pienākumi ir sakārtot papīrus arhīvam un dalīt Eiropas Savienības izmaksātās pārtikas un higiēnas pakas. Darbs sākas pusdeviņos, bet ceļos jau ap pusseptiņiem. Darba vieta nav tālu no vietas, kur dzīvoju. Pagājušo gadu kopu Vaiņodes apkārtni – ravēju zāli no ietvēm un puķu dobēm, palīdzēju arī sagrābt zāli kapiņos.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.