Grilēta tītara fileja rabarberu–ingvera marinādē
Grilēta tītara fileja rabarberu–ingvera marinādē
Foto – Ilze Pētersone

Grilēta tītara fileja rabarberu–ingvera marinādē 0

Autors: Ilze Pētersone, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Tītara fileja – 2 kg, mizots rabarbers – 350 g, sīpoli – 500 g, ingvera sakne – 50 g, olīveļļa – 50 g, piparu maisījums – 10 g, sāls – 15 g, malts kanēlis – 5 g.

Pagatavošana.

Nomizotus sīpolus sagriež salmiņos vai pusapļos. Pievieno nomizotus un kubiņos sagrieztus rabarberus, uz rupjās rīves pierīvē nemizotu ingvera sakni, pievieno piparu maisījumu, sāli, kanēli un masu kārtīgi izmīca, lai izdalās sula. Pievieno olīveļļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagriež gaļu gabalos, iemaisa marinādē un notur ne mazāk par 3 h, ieteicams – 24 h. Cep uz grila.

Tītara vietā var izmantot arī citu gaļu.

Šefpavāra Edija Vīnerta padomi

• Rabarberu skābums noder gaļas marinādēs. Skābākie būs mazāk sārtie.

• Rabarberus var gatavot arī pēc Jāņiem, ja vien krūmu pastāvīgi apgriežat un izmantojat jaunos dzinumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.