Foto: Fotolia

Sēņu salāti ar tomātiem. Lieliska piedeva ēdienam ziemā 0

Sastāvdaļas
• 3 kg sēņu (vārītas bērzlapes, cūcenes, alksnenes, vilnīši)
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 3–4 ēdamkarotes cukura
• 16 tējkarošu sāls
• 0,5 l augu eļļas
• 9–10 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē un noņem mizu. Vārītās sēnes, tomātus un sīpolus sagriež nelielos gabaliņos. Visas salātu sastāvdaļas, izņemot etiķi, vāra uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievieno etiķi un vēl pavāra kādas 5 minūtes. Pilda burkās un aizskrūvē vāku.

Sēņu salāti ir gan lieliska piedeva kartupeļiem vai gaļai, gan nevainojami garšo kopā ar maizes šķēli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja gribas asumiņu, gatavojot salātus, var pievienot maltus melnos piparus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.