Foto: Fotolia

Sēņu salāti ar tomātiem. Lieliska piedeva ēdienam ziemā 0

Sastāvdaļas
• 3 kg sēņu (vārītas bērzlapes, cūcenes, alksnenes, vilnīši)
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 3–4 ēdamkarotes cukura
• 16 tējkarošu sāls
• 0,5 l augu eļļas
• 9–10 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē un noņem mizu. Vārītās sēnes, tomātus un sīpolus sagriež nelielos gabaliņos. Visas salātu sastāvdaļas, izņemot etiķi, vāra uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievieno etiķi un vēl pavāra kādas 5 minūtes. Pilda burkās un aizskrūvē vāku.

Sēņu salāti ir gan lieliska piedeva kartupeļiem vai gaļai, gan nevainojami garšo kopā ar maizes šķēli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja gribas asumiņu, gatavojot salātus, var pievienot maltus melnos piparus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.