Foto: Fotolia

Sēņu salāti ar tomātiem. Lieliska piedeva ēdienam ziemā 0

Sastāvdaļas
• 3 kg sēņu (vārītas bērzlapes, cūcenes, alksnenes, vilnīši)
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 3–4 ēdamkarotes cukura
• 16 tējkarošu sāls
• 0,5 l augu eļļas
• 9–10 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Reklāma
Reklāma
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
Traģēdija Brunavas pagastā: advokāts skaidro Modra Konovalova suņu nošaušanas tiesisko aspektu 1
Kokteilis
Četri zīlnieki izteica vienu un to pašu biedējošo prognozi par 2025. gada beigām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē un noņem mizu. Vārītās sēnes, tomātus un sīpolus sagriež nelielos gabaliņos. Visas salātu sastāvdaļas, izņemot etiķi, vāra uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievieno etiķi un vēl pavāra kādas 5 minūtes. Pilda burkās un aizskrūvē vāku.

Sēņu salāti ir gan lieliska piedeva kartupeļiem vai gaļai, gan nevainojami garšo kopā ar maizes šķēli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja gribas asumiņu, gatavojot salātus, var pievienot maltus melnos piparus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.