Juris Mencis nesen Mūsdienu amatniecības festivālā par servējamiem dēļiem uzklausīja daudzu apmeklētāju atzinīgus vārdus.
Juris Mencis nesen Mūsdienu amatniecības festivālā par servējamiem dēļiem uzklausīja daudzu apmeklētāju atzinīgus vārdus.
Foto – Andris Ozoliņš

Meistarstiķis – servējamie dēļi 0

Latvijā “FabLab” mini tehnoloģiskais parks ir vēl nezināms lielums, un iekārtas reizēm ir nenoslogotas. Tas rosinājis Jura daiļrades pilnveidi. Vispirms viņš nolēma restaurēt vecu dzimtas kumodi. Kājas bija bojātas, tomēr korpuss, virsma un atvilktnes labā stāvoklī. Radoši pielietojis latvisko ornamentu, viņš izveidoja pilnīgi jaunu dizaina koncepciju, un patlaban vecā mēbele izskatās ļoti efektīgi. Individuālā fasādes dekora veidošana mēbelei patlaban ir inovatīvs risinājums, kas attīstās. Katrā ziņā iekārtas ļauj neizdzēšamu zīmējumu uz mēbelēm izveidot katram interesentam. Vēlāk ilgu eksperimentu gaitā tapa universāli servējamie dēļi, kurus var izmantot kā gaļas, siera vai dārzeņu sadalāmos dēļus vai kā paplātes ēdiena servēšanai. Tādus dēļus netaisa neviens! Dēļu inovācija slēpjas to biezumā un sānu smalkajā, dekoratīvajā apdarē. Biezums dod pamatīguma sajūtu un lielāku saskarsmi ar dabisko materiālu – koku. Smalkais raksts to visu pasvītro. Izteikti masīva koka gabali proporcijās mazliet pat atgādina latvieša svētumu – grāmatu. Daļa no servējamām “grāmatām” ir eļļotas, citas vaskotas, citas atstātas neskartas. Servējamo dēļu lielais biezums un smalkais raksts tiem piešķir cēlumu.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

“No daudziem Mūsdienu amatniecības festivāla apmeklētājiem dzirdēju atzinīgus vārdus, kas patiešām iedvesmo jauniem eksperimentiem,” saka Juris.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.