Foto: Anda Krauze

Siera kūka ar cepumu pamatni un ogu rotājumu 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 270 g cepumu (var izmantot arī piparkūkas)
• 80–100 g 82% sviesta
• 1 tējkarote kanēļa
• kokosriekstu skaidiņas
• pustējkarote kardamona (ja izmanto piparkūkas, tad ne)
• naža gals sāls

Reklāma
Reklāma
“Papucim būtu derējis pamācīties no dēla…” Sieviete vīlusies piedzīvotajā izrādes laikā, citi “vainīgo” aizstāv 7
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Kokteilis
Viņus ātri var atpazīt: 16 brīdinājuma pazīmes, ka jums ir darīšana ar ļaunu cilvēku
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 800 g Filadelfijas svaigā siera
• 135 g skābā krējuma
• 135 g pūder­cukura
• 4 olas
• 4 ēdam­karotes kukurūzas cietes
• 1 citrona sula

Pagatavošana.
Sasmalcina cepumus, pievieno kanēli, mazliet sāls, kokosriekstu skaidiņas, sviestu un sajauc, līdz izveidojas drupana masa. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, tad ievieto kūkas pamatnes masu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svaigajam sieram un skābajam krējumam pievieno pūdercukuru, kukurūzas cieti un viegli sakuļ, līdz pazūd kunkuļi. Tad pa vienai iesit olas, masu nepārtraukti maisot. Pierīvē citrona miziņu un pievieno puscitrona sulu. Visu samaisa un klāj cepamformā virsū cepumu masai. Formu pārklāj ar foliju un siera kūku cep 160 °C 40–60 minūtes. Kārtīgi atdzesē. Tad uzkarsē 50–70 ml saldā krējuma, to pārlej 200 g sadrupinātai piena šokolādei, samaisa un noklāj kūku. Rotā ar ogām.

Foto: Anda Krauze
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.