Foto: Anda Krauze

Siera kūka ar cepumu pamatni un ogu rotājumu 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 270 g cepumu (var izmantot arī piparkūkas)
• 80–100 g 82% sviesta
• 1 tējkarote kanēļa
• kokosriekstu skaidiņas
• pustējkarote kardamona (ja izmanto piparkūkas, tad ne)
• naža gals sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 800 g Filadelfijas svaigā siera
• 135 g skābā krējuma
• 135 g pūder­cukura
• 4 olas
• 4 ēdam­karotes kukurūzas cietes
• 1 citrona sula

Pagatavošana.
Sasmalcina cepumus, pievieno kanēli, mazliet sāls, kokosriekstu skaidiņas, sviestu un sajauc, līdz izveidojas drupana masa. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, tad ievieto kūkas pamatnes masu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svaigajam sieram un skābajam krējumam pievieno pūdercukuru, kukurūzas cieti un viegli sakuļ, līdz pazūd kunkuļi. Tad pa vienai iesit olas, masu nepārtraukti maisot. Pierīvē citrona miziņu un pievieno puscitrona sulu. Visu samaisa un klāj cepamformā virsū cepumu masai. Formu pārklāj ar foliju un siera kūku cep 160 °C 40–60 minūtes. Kārtīgi atdzesē. Tad uzkarsē 50–70 ml saldā krējuma, to pārlej 200 g sadrupinātai piena šokolādei, samaisa un noklāj kūku. Rotā ar ogām.

Foto: Anda Krauze
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.