Foto – Anda Krauze

Siers ar sierāboliņu
. Latgales saimnieču recepte 0

10 l piena, 3 – 5 l vājpiena rūgušpiena, sierāboliņš, sāls (pēc garšas).

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Saraudzē vājpienu. Siltu, tikko izslauktu pienu 30 min patur katlā – nogatavina, tad uzkarsē līdz vārīšanai. Verdošā pienā ielej rūgušpienu. Maisa, kamēr sāk atdalīties sūkalas – ir izveidojies siereklis. To lej marlē, sūkalas notecina. Tad izveido rituli vai četrstūrainu siera gabalu, virs tā liek dēlīti un slogu. Pēc 1 – 2 stundām slogu noņem, bet dēlīti atstāj. Kad siers ir labi atdzisis, to iztin no marles un rūpīgi ierīvē ar sierāboliņu un sāli.

Sierāboliņu, baziliku un dilles Ilze pati audzē. Sasien kūlīšos, izžāvē, pēc tam nobirdina lapiņas un samaļ kafijas dzirnaviņās. Ķimeņu sēklas pērk. Tās samaļ, samaisa ar samaltām dillēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā pircēji vērtē sieru ar sierāboliņu? Ilze atbild, ka divējādi: esot tādi, kuriem ļoti garšo, un tādi, kuriem – ne visai.

Sierus ēdienu gatavošanā Ilze izmanto maz, jo ģimene ēšanas paradumos esot diezgan konservatīva, jauninājumus pieņemot piesardzīgi. Ilze zinot teoriju par sieriem ēdienos, tad nu mēģināšot arī kādu interesantu ēdienu pasniegt, jo siers ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti veselīgs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.