Ko darīt zem sievietes tupeles? 4

Tomēr tas, ka cilvēku sabiedrībās gadu tūkstošiem līderis ir bijis vīrietis, ir atstājis sekas apziņā. “Ja vīrietis ir ģimenes galva, tas ir saprotami. Ja sieviete, tad saka – vīrietis ir zem tupeles. Bet par sievieti neteiks, ka viņa ir zem vīra tupeles. Līdzīgi ir uzņēmumos un politikā. Vīrietis jūtas neērtāk, ja vadītāja ir sieviete. Bet sieviete vīrieša vadībā var justies komfortabli. Ir secināts – ģimenē, kur vīrietis ir zem tupeles, agresīvi konflikti sliktāk ietekmē viņa sirds asinsvadu veselību nekā tad, ja ģimeni vadītu viņš un arī notiktu agresīvi konflikti,” stāsta Artūrs Utināns.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Kā tas ir darbā? Vīriešiem un sievietēm ir atšķirīgi uzskati par biznesu un politiku, bet tieši tikpat atšķirīgi tie ir starp jebkuriem viena dzimuma pārstāvjiem. Ja vīrietis uzņēmumā ir pakļautā lomā un uzskata, ka viņam ir sava attīstības vīzija, viņš var veidot sliktu spriedumu par vadītāju sievieti, kurai ir cita attīstības vīzija. Konflikti rodas par dažādām attīstības vīzijām gan biznesā, gan politikā. Tad ir jautājums, vai tas notiek autoritārā vai demokrātiskā uzņēmumā ar komandas darbu. Ja vīrietis ir padotais vadītājai sievietei autoritāri vadītā uzņēmumā, viņam sava vīzija jānoliek malā. Ja ne, jāiet prom, jādibina savs uzņēmums un jārāda, kā tad viņa vīzija darbojas. Lai kā tev nepatiktu sava vadītāja (vienalga, vai tas ir vīrietis, vai tā ir sieviete) vīzija, bet, ja uzņēmums darbojas, tas nozīmē, ka viņas/viņa vīzija darbojas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.