Foto-Aija Geida

Sildoša tēja no kaltētām ābolu miziņām un ingvera 0

Kad virtuvē no āboliem gatavo kaut ko garšīgu, bieži vien pāri paliek daudz ābolu miziņu, kuras var izmantot dažādos gardos ēdienos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Kas tev šobrīd visvairāk vajadzīgs? Vēstulē, kuru izvēlēsies, ir Visuma atbilde tev
Pieci labākie ministri, kādi Latvijā bijuši kopš neatkarības atjaunošanas – viņi būtiski mainījuši mūsu valsti 1
TV24
Slaidiņš: “Lai kā mūsu politiķi negribētu to atzīt, bet Latvijas pierobeža ir Padomju Latvija”
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 4 kaltētas ābolu miziņas
• 400 ml ūdens
• Tējkarote cukura
• 2 kanēļa standziņas
• 2 krust­nagliņas
• Tējkarote sagrieztu ingvera gabaliņu
• 2 citrona šķēlītes

Pagatavošana.
Karstumizturīgā glāzē liek garšvielas un ābolu miziņas, aplej ar verdošu ūdeni. Ļauj 10 minūtes ievilkties. Pasniedz kopā ar citrona šķēlīti. Var nekāst, jo miziņas un garšvielas izskatās dekoratīvi. Garšas dažādošanai kanēļa standziņu un krustnagliņas var aizstāt ar 1/3 tējkarotes malta kardamona. Tējai būs citas smaržas un garšas nianses.

CITI ŠOBRĪD LASA

UZZIŅA
Lielākā daļa vērtīgo vielu, kas ir ābolos, atrodas to mizā un nelielā slānī zem tās, tāpēc iesaka šos augļus ēst nemizotus. Ābolu mizās ir daudz pektīna, šķiedrvielu, antioksidanti un C vitamīns. Starp citu, zaļo ābolu mizā C vitamīna ir vairāk nekā sārtvaidžos.

SVARĪGI
Ja izmanto ābolu miziņas, ābelei jābūt audzētai ar bioloģiskām metodēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.