No 15. līdz 17. aprīlim Siguldā trīs kilometru garumā ikviens varēs apskatīt un izšūpoties 100 īpaši festivālam “Latvija šūpojas Siguldā” veidotās unikālās šūpolēs.
No 15. līdz 17. aprīlim Siguldā trīs kilometru garumā ikviens varēs apskatīt un izšūpoties 100 īpaši festivālam “Latvija šūpojas Siguldā” veidotās unikālās šūpolēs.
Publicitātes foto

Šūpoļu galvaspilsēta 0


Lieldienas Latvijā plaši atzīmē un svētku pasākumi notiek teju katrā prāvākā apdzīvotā vietā. Piemēram, 16. aprīlī Rīgas centrā, laukumā pie Brīvības pieminekļa un Līvu laukumā, jau septīto gadu rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti izšūpoties Jautrajās Lieldienu šūpolēs, kas piemērotas un ērti lietojamas ikvienam – kā lielam, tā mazam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 92
Lasīt citas ziņas

Klasiskās lieldienu tradīcijas uztur Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, kas katru gadu gan Lielajā dienā, gan Lieldienās rīko svinības. Arī šogad 16. un 17. aprīlī no plkst. 10 līdz 16 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā tradicionāli notiks Lieldienu svinības, kurās savīsies folkloras, kristīgās un mūsdienu tradīcijas. Gadatirgus laukumā notiks olu krāsošana un šūpošanās. Skanēs dziesmas, notiks rotaļas, arīdzan paražu izzināšana un “putnu dzīšana” folkloras kopu vadībā. Būs amatnieku tirdziņš.

Uz jauno Latvijas šūpoļu galvaspilsētu sāk pretendēt gleznainā Sigulda, kur no 15. līdz 17. aprīlim norisināsies otrais festivāls “Latvija šūpojas Siguldā”. Tā laikā ikviens tiks aicināts doties aptuveni trīs kilometru garā pastaigā, lai apskatītu un izšūpotos 100 īpaši festivālam veidotās unikālās šūpolēs. Tās radījušas dažādas sabiedrībā zināmas personības – mūziķi no grupām “Astro`n`out” un “Dzelzs vilks”, Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, tēlnieks un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunās mākslinieces Kristīne Niedrāja un Zanda Puče, kā arī Siguldas novada uzņēmēji, amatiermākslas kolektīvi un izglītības iestādes. Apmeklētāji varēs izšūpoties Dabas aizsardzības pārvaldes radītajās dabas šūpolēs, iejusties čempionu lomā “Skeletona šūpolēs”, novērtēt Siguldas Restorānu nedēļas “Gardēžu šūpoles”. Atsevišķi festivāla objekti atradīsies arī citās vietās – Siguldas pils kompleksā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā, Allažos, Morē, Jūdažos un Siguldas pagastā.

CITI ŠOBRĪD LASA
Īpašā šūpoļu ceļa karte apskatāma Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv. Šūpoļu festivāls tiks atklāts 15. aprīlī ar zaķu skrējienu – skrējiena starts tiks dots plkst. 13 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.