Foto – Inta Stīpniece

Sīpolu gredzeni mīklā – sātīgai uzkodai 0

Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma sīpoli
• eļļa vārīšanai

Kokteilis
10 lietas, ko darīja 80. gadu bērni un kas šokētu mūsdienu bērnus
Veselam
Pamosties plkst. 2.00 vai 3.00 naktī bez iemesla? Iespējams, pie vainas kāds no šiem pārtikas produktiem
RAKSTA REDAKTORS
“Būs jāstrādā visas brīvdienas bez izņēmuma!” Modri pārsteidz pavāra darba piedāvājums un alga, kādu piedāvā Liepājā
Lasīt citas ziņas

Mīklai
• 2 olas
• 50 g saldā krējuma
• 50 g ūdens
• 2 ēdam­karotes cukura
• ½ tējkarotes sāls
• 4 ēdam­karotes miltu (ar kaudzi vai pat vairāk – mīklai jābūt skāba krējuma biezumā)

Pagatavošana.

Sīpolus sagriež aptuveni 7 mm platos gredzenos. Taču vārīšanai der ne tikai gredzeni, bet arī pusgredzeni un pārplīsušie gredzeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas ieber traukā un ar mikseri kuļ aptuveni 2 minūtes. Mīklā no visām pusēm kārtīgi apviļā sagrieztos sīpolu gredzenus un vāra eļļā (tai jābūt verdošai). Vārot apmaisa, lai veidojas viendabīgs brūnums.

Var ēst gan karstus, gan aukstus. Tieši tādā pašā veidā gatavo arī ziedkāpostus mīklā.

Pasniedzot dekorē ar zaļumiem un dārzeņiem. Mērcei majonēzi samaisa ar blendētiem zaļumiem (pēc katra paša izvēles).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.