Foto: Viktoria Malankina/Shutterstock

Sātīgs sīpolu pīrāgs 0

Sastāvdaļas
• 200 g miltu
• 6–7 sīpoli
• 200 g skābā krējuma (+ 4 ēdam­­karotes mīklai)
• 100 g sald­krējuma sviesta
• 100 g siera
• 2 olas
• 1 tējkarote muskatrieksta
• sāls

Reklāma
Reklāma
“Izlikās, ka nekas nav noticis…” Latvijas basketbola līdzjutējai prieku par spēli aizēno nepatīkams atgadījums tribīnēs
Kokteilis
Ja sieviete tevi patiesi mīl, viņa regulāri teiks šīs 4 lietas 1
Kokteilis
Viena neparasta detaļa Melānijas Trampas vēstulē Putinam raisa mežonīgas spekulācijas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sajauc miltus, sviestu un 4 ēdamkarotes krējuma, pieber šķipsnu sāls. Samīca mīklu un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.

Sīpolus sagriež pusgredzenos, viegli apcep eļļā, pievieno muskatriekstu, vēl nedaudz apcep.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē liek sagatavoto mīklu, izrullē, izveidojot arī maliņas uz augšu, jo būs jāliek pildījums.

Mīklai pa vidu vienmērīgi izklāj apceptos sīpolus. Pildījumam sajauc glāzi krējuma ar divām olām, pārlej sīpoliem un visu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.

Vislabāk ēst siltu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.