Foto – Shutterstock

  2

Cietusī mēģina glābt vainīgo

“Mitsubishi Outlander” vadītājs 2014. gada 27. septembrī daudz dzēris nebija, atļauto robežšķirtni pārsniedza nedaudz – izelpā bija 0,53, asinīs – 0,67 promiles. Bet ietriekšanās laternā Daugavpilī, 18. novembra ielā, viņam beidzās bēdīgi. Kāda pasažiere guva vidējas smaguma pakāpes miesas bojājumus. Tomēr sievietei ne tikai nebija pretenziju pret vīrieti, bet viņa mēģināja pat vadītāju glābt, tiesai sakot, ka devusi viņam korvalolu gan pirms, gan pēc avārijas. Savukārt vīrietis zvērējis, ka neesot dzēris ne tajā dienā, ne arī dažās iepriekšējās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

No likuma viedokļa šādām atrunām nebija nozīmes, un Daugavpils tiesa lēma atbilstoši krimināllikuma 260. pantam, vadītājam nosakot trīs gadu cietumsodu nosacīti (ar tādu pašu pārbaudes laiku) un atņemot tiesības uz vienu gadu.

Nav jēgas mukt un melot

Administratīvo pārkāpumu kodeksā teikts, ka atteikšanās no alkohola mērīšanas vai alkohola lietošana pēc negadījuma tiek pielīdzināts tam, ka bijušas vairāk par 1,5 promilēm un attiecīgi arī piemērojams sods.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ceļu satiksmes negadījumu eksperts Oskars Irbītis, kurš CSDD lasa arī lekcijas dzērājšoferiem, teic, ka savā praksē nezina nevienu gadījumu, kad tiesa būtu attaisnojusi kādu zāļu lietotāju, parasti esot pat otrādi – tiesu sadusmo cilvēku melošana un mēģinājumi iestāstīt, ka, piemēram, no sirds pilieniem var dabūt divas promiles. Taču varot gadīties, ka kāds patiešām slims dzērājšoferis, invalīds iežēlina tiesu un tā piespriež iespējami maigāku sodu.

Cik promiles no korvalola?

Kādā tiesas spriedumā izmantota Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra izziņa, no kuras izriet, ka pēc 25 gramu medikamenta “korvalols” lietošanas maksimālā alkohola koncentrācija asinīs varēja būt tikai 0,18 promiles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.