Foto: Fotolia

Skābētas sēnes 1

Sastāvdaļas
• 1 kg novārītu sēņu
• 35–40 g sāls
• 20 g cukura
• dilles
• upeņu lapas
• 2 ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Krimināls
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Kokteilis
Šīs 4 zodiaka zīmes maijā būs īpaši izredzētas: laime jau ir ceļā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes novāra, notecina lieko ūdeni, nedaudz nospiež un sajauc ar sāli, cukuru un rupji sagrieztiem garšaugiem. Pilda traukā, virsējo kārtu nosedz ar upeņu lapām un uzliek slogu. Ar sēnēm piepildīto trauku novieto vēsā telpā (13–18 °C), patur 2–3 dienas, tad novieto vēsā telpā (0–8 °C). Uzglabāšanas laikā jāraugās, lai sēnes neizžūtu, virs sloga jābūt šķidrumam.

Skābētas sēnes ir vieglāk sagremojamas nekā sālītās, satur mazāk sāls, un tām ir augstāka diētiskā vērtība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.