Foto: Fotolia

Skābētas sēnes 1

Sastāvdaļas
• 1 kg novārītu sēņu
• 35–40 g sāls
• 20 g cukura
• dilles
• upeņu lapas
• 2 ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Pozitīvākās zodiaka zīmes: kura ir optimiste Nr. 1, bet kura ir īsta īgņa
Kokteilis
Ideālā vecuma starpība mīlestībā: cik gadus vecs partneris ir piemērots katrai zodiaka zīmei?
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes novāra, notecina lieko ūdeni, nedaudz nospiež un sajauc ar sāli, cukuru un rupji sagrieztiem garšaugiem. Pilda traukā, virsējo kārtu nosedz ar upeņu lapām un uzliek slogu. Ar sēnēm piepildīto trauku novieto vēsā telpā (13–18 °C), patur 2–3 dienas, tad novieto vēsā telpā (0–8 °C). Uzglabāšanas laikā jāraugās, lai sēnes neizžūtu, virs sloga jābūt šķidrumam.

Skābētas sēnes ir vieglāk sagremojamas nekā sālītās, satur mazāk sāls, un tām ir augstāka diētiskā vērtība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.