Foto: Fotolia

Skābētas sēnes 0

Sastāvdaļas
• 1 kg novārītu sēņu
• 35–40 g sāls
• 20 g cukura
• dilles
• upeņu lapas
• 2 ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes novāra, notecina lieko ūdeni, nedaudz nospiež un sajauc ar sāli, cukuru un rupji sagrieztiem garšaugiem. Pilda traukā, virsējo kārtu nosedz ar upeņu lapām un uzliek slogu. Ar sēnēm piepildīto trauku novieto vēsā telpā (13–18 °C), patur 2–3 dienas, tad novieto vēsā telpā (0–8 °C). Uzglabāšanas laikā jāraugās, lai sēnes neizžūtu, virs sloga jābūt šķidrumam.

Skābētas sēnes ir vieglāk sagremojamas nekā sālītās, satur mazāk sāls, un tām ir augstāka diētiskā vērtība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.