Foto – Shutterstock

Skābētu gurķu asorti. “Ēmužu” saimnieka recepte 0

Skābētu gurķu asorti

1,5–2 kg baklažānu, 2–3 kg kabaču, 10 kg gurķu, tomāti un patisoni.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Baklažānus un kabačus ievieto starp gurķiem trauka vidusdaļā, bet zaļos tomātus un patisonus – visā traukā. Trauka dibenā liek garšvielas, virs tām kārtu gurķu, tad garšvielas, zaļos tomātus vai patisonus, garšvielas, gurķus, patisonus utt., līdz trauks pilns.

Sālsūdeni pagatavo tāpat, kā skābējot gurķus bez citu dārzeņu piedevas.

Gurķu skābēšana

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķus skābē gandrīz kā kāpostus, bet rūpīgāk. Gurķus skābēju siltā laikā, lai tie ātri ieskābst, bet uzglabāju vēsās telpās. Gurķiem pieberu vairāk sāls, jo tajos ir mazāk cukura nekā kāpostos. Skābēšanai izvēlos vēlīnas šķirnes, vēlāk sētus, nepāraugušus gurķus. Atcerieties: vajadzīgs labs ūdens – ciets, bez smakas, garšas un krāsas – tas būtiski ietekmē gurķu kvalitāti.

Sāli izšķīdinu verdošā ūdenī (uz 10 l ūdens ņemu līdz 800 g sāls). Skābējot gurķus, ļoti svarīgi ir garšaugi. Protams, galvenais garšaugs ir dilles, tās lieku burkās ar visiem kātiem.

Neskopojos ar upeņu lapām, estragonu, baziliku. Vienmēr pa rokai ir mārrutku saknīte un ķiploks. Garšaugus kārtoju vienmērīgi starp gurķiem.

Mārrutku saknīti var sarīvēt un tad pievienot gurķiem.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.