Skābēti rāceņi
 – sena recepte 1

Šī recepte nākusi no seniem laikiem, kad kartupeļi vēl nebija atceļojuši no Amerikas un arī sāls bija liels dārgums.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Rāceņus nomazgā, nogriež tievās saknītes jeb astītes. Lapām atstāj apmēram 10 cm garus kātiņus, jo skābēti tie ir garšīgi. Dārzeņus saliek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un vienu diennakti patur, lai ūdens izvelk rūgtumu.

Pēc tam ūdeni nolej, rāceņus noskalo, aplej ar tīru ūdeni un katlu liek uz uguns. Sāli pievieno pavisam maz. Kad ūdens gandrīz uzvārījies, katlu noņem no ūdens, izņem rāceņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Senāk rāceņus skābēja māla podos, tagad izmanto trīslitru vai mazāka tilpuma stikla burkas. Siltus, nesagrieztus rāceņus sapilda burkās, aplej ar aukstu novārītu ūdeni un pāris dienu patur istabā, lai ieskābst, tad nes uz vēsāku pagrabu. Nekādas garšvielas, kā arī sāli klāt neliek.

Skābētiem rāceņiem jābūt cietiem. No tiem var gatavot dažādus ēdienus vai grauzt tāpat.

Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.