Foto: Aija Geida

Šķelto zirņu putra Austrumu gaumē 0

Sastāvdaļas
• 300 g šķelto zirņu
• 3 ēdamkarotes parastā vai gī sviesta
• ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
• tējkarote kumīna
• lauru lapa
• ½ tējkarotes kurkumas
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Kokteilis
Ārsts – 4000 eiro, pārdevējs – 1500 eiro. Kādas algas, pēc mākslīgā intelekta teiktā, būtu pelnījuši Latvijas darbarūķi?
Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zirņus nakti izmērcē, nolej ūdeni un noskalo. Katlā uzvāra 1,5 litrus ūdens (atkarībā no uguns intensitātes un zirņu mērcēšanas laika ūdens daudzums var atšķirties, tāpēc sākumā var ieliet mazāk un pēc tam papildināt pēc vajadzības). Ieber zirņus, pieliek lauru lapu un vāra, līdz zirņi mīksti.

Nelielā pannā izkausē parasto vai gī sviestu, pieber rīvētu ingveru, 20 sekundes apcep, tad pieliek pārējās garšvielas, apcep vēl 30 sekundes un pievieno putrai. Izņem lauru lapu un putru pasniedz ar mērci (labi garšo, piemēram, burkānu un buljona mērce ar ķiplokiem, buljona un sīpolu mērce) vai apgrauzdētām sēkliņām un lociņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.