Foto – Bonappetit.lv

Šķiņķis ar cidoniju-apelsīnu mērci 0

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Uzkarsēt krāsni līdz 220 grādiem.
Šķiņķi iemērkt uz visu nakti aukstā ūdenī. Notecināt un pārlikt lielā katlā. Pievienot sidru, ābolu sulu un pieliet ūdeni tik daudz, lai tas nosedz gaļu pilnībā. Pievienot sīpolu, lauru lapu, piparus un uzvārīt. Noņemt putas un samazināt uguni. Vārīt apm. 1,5 stundu.
Ar asu nazi ādu iegriezt krusteniski. Sajaukt sviestu ar cukuru, sinepēm un kanēli un ar šo mērci apsmērēt ādu. Katrā kvadrātiņā iespiest krustnagliņu. To vieglak darīt, ja vispirms izdur caurumiņu ar koka irbulīti un tad tajā vietā iesprauž krustnagliņu. Cepeti cep krāsnī 15-30 minūtes, vai līdz brīdim, kamēr ādiņa ir kraukšķīga un zeltaina.
Tikmēr katliņā izkausēt cidoniju želeju, pievienot apelsīnu un citronu mizas un sulu un kārtīgi samaisīt. Pievienot sinepes un etiķi, pēc garšas medu.
Šķiņķi pasneidz ar vārītiem kartupeļiem un mērci.
Recepti piedāvā 

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.