Foto – Bonappetit.lv

Šķiņķis ar cidoniju-apelsīnu mērci 0

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Uzkarsēt krāsni līdz 220 grādiem.
Šķiņķi iemērkt uz visu nakti aukstā ūdenī. Notecināt un pārlikt lielā katlā. Pievienot sidru, ābolu sulu un pieliet ūdeni tik daudz, lai tas nosedz gaļu pilnībā. Pievienot sīpolu, lauru lapu, piparus un uzvārīt. Noņemt putas un samazināt uguni. Vārīt apm. 1,5 stundu.
Ar asu nazi ādu iegriezt krusteniski. Sajaukt sviestu ar cukuru, sinepēm un kanēli un ar šo mērci apsmērēt ādu. Katrā kvadrātiņā iespiest krustnagliņu. To vieglak darīt, ja vispirms izdur caurumiņu ar koka irbulīti un tad tajā vietā iesprauž krustnagliņu. Cepeti cep krāsnī 15-30 minūtes, vai līdz brīdim, kamēr ādiņa ir kraukšķīga un zeltaina.
Tikmēr katliņā izkausēt cidoniju želeju, pievienot apelsīnu un citronu mizas un sulu un kārtīgi samaisīt. Pievienot sinepes un etiķi, pēc garšas medu.
Šķiņķi pasneidz ar vārītiem kartupeļiem un mērci.
Recepti piedāvā 

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.