Foto: shutterstock

Skoti briedina starpgalaktisko viskiju 1

Viskija gatavošana – viena no aizraujošākajām mākslām

Reklāma
Reklāma
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Krimināls
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Veselam
Šie 5 rutīnas paradumi no rītiem liek tev pieņemties svarā vai arī – netikt no vaļā no liekā
Lasīt citas ziņas
Foto: shutterstock

Viskija pagatavošana ir viena no aizraujošākajām mākslām. Tās vēsture aizvijas krietni sirmā senatnē, kad ar alkoholisko dzērienu destilēšanu sāka aizrauties Mezopotāmijas jeb Divupes iedzīvotāji. Protams, mezopotāmiešu brūvējumus nevar dēvēt par viskiju, taču viņu izmantoto tehniku var droši saukt par destilēšanas pirmsākumiem. Kopš tiem laikiem alkohola destilēšanas tehnikas mainījušās un pilnveidojušās, raksta žurnāls “Planētas Noslēpumi”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirmais dzēriens, ko patiešām var dēvēt par viskiju, radies 1405. gadā Īrijā. Mūsdienās gandrīz katra viskija darītava mēģina glabāt savu noslēpumu par dzēriena pagatavošanu, lai gan tā radīšanas tehnikas ir visnotaļ līdzīgas. Viskija garšu ietekmē virkne faktoru, tostarp augsne, kādā izaudzēti graudi, laiks, viskija pagatavošanā izmantotais ūdens un vairāki citi apstākļi.

Tomēr vai tāds fizikāls lielums kā gravitācija ietekmē viskija garšu? To pērn aizsāktajā eksperimentā mēģināja noskaidrot skotu viskija “Ardbeg” ražotāji, kuri savu viskiju nobriedināt nosūtījuši Visumā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.