Ekrānšāviņš

“Runājoša galva” runā svešu tekstu? 13

“Mūsu iedvesmas avots ir populārais britu komiķis Džons Olivers, kura raidījumos asprātīgi tiek apskatītas aktuālās politikas norises, izsmietas nebūšanas, parādot to absurdumu un reizēm piedāvājot risinājumus pārmaiņām,” stāsta žurnāla “Ir” galvenā redaktore Nellija Loč­mele, kura ir arī viena no raidījuma scenārija autorēm. Viņas vadītā žurnāla izdevējs – AS “Cits medijs” – ir arī šī raidījuma producents. “Ideja par aktuālu satīras raidījumu mums brieda jau ilgāku laiku, jo šī niša Latvijā ir patukša, taču auditorijas interese ir liela. Aktīvi sekojam līdzi sabiedriskajām norisēm, tāpēc atlika atrast labu partneri komiķu vidū, lai radītu saturu, kas vienlaikus ir gan informatīvi vērtīgs, gan satīrisks,” teic N. Ločmele.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Žurnālists Guntis Rozenbergs, paužot prieku, ka LTV parādījies politiskās satīras raidījums, un slavējot arī Skuteļa talantu, secina: “Tomēr kā īlens no maisa lien ārā tas, ka raidījuma vadītājs lasa citu rakstītu tekstu, ko ne vienmēr izdodas tik veiksmīgi nodot tālāk.” G. Rozenbergs uzskata, ka pašam Skutelim jāļauj vairāk izpausties un brīvāk improvizēt. Žurnālists kritizē arī raidījuma formātu, kas liek skatītājam visu šova laiku klausīties viena diktora tekstā, lai gan runa ir par TV, nevis radio raidījumu.

Ločmele skaidro, ka šāds formāts ir jau gadu gaitā pārbaudīts daudzās pasaules televīzijās un esot optimāls satura iecerei. Viņa sola: “Mēs noteikti domājam vēl attīstīt tieši video un attēlu izmantošanu kā būtisku elementu.” Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne nepiekrīt apgalvojumam, ka “Skutelis ir studijā” pēc formas būtu tikai “runājoša galva”. Viņa min gan raidījumā izmantotās kolāžas un attēlus, kas vēstījumam piešķirot papildu dimensiju, gan to, ka Skutelis pats ir vizuāls tēls, kur nozīme ir viņa trāpīgajām intonācijām, sejas izteiksmēm un žestiem. “Jāņem arī vērā, ka tas ir eksperimentāls projekts un izvēlētā forma ir lētāka tieši no raidījuma veidošanas izmaksu viedokļa,” piebilst mediju eksperte. Arī N. Ločmele skaidro, ka sarunās ar LTV panākta vienošanās par “saprātīgu finansējumu”, kas neļaujot īstenot visas ieceres, bet izveidot cienījamu piedāvājumu skatītājiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.