Muzeja vadītāja Daiga Upeniece un mecenāts Boriss Teterevs
Muzeja vadītāja Daiga Upeniece un mecenāts Boriss Teterevs
Foto – Karīna Miezāja

Mātes un dēla sastapšanās pēc gadsimtiem 7


Interesanti, ka muzejs “Rīgas birža” arī savos krājumos atradis darbus, kuri izteiksmīgi papildina Prado kolekcijas izstādi. Daiga Upeniece teic, sākumā šķitis neiespējami sameklēt līdzības vai paralēles starp kolekcijām, kuru ceļi nekādi nav krustojušies, tomēr atklājušās pat ļoti skaistas paralēles.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

Ekspozīcijā “Prado 12 raksturi” izstādīts Antonisa van Deika gleznotais Amālijas Zolmas-Braunfelsas portrets, bet “Rīgas biržas” pastāvīgajā ekspozīcijā ir viens no Frīdriha Vilhelma Brederlo kolekcijas izcilākajiem darbiem – tā paša autora gleznotais Amālijas Zolmsas-Braunfelsas dēla Vilhelma II portrets.

“Tie abi neapšaubāmi pieder Antonisa van Deika rokai, gleznoti aptuveni vienlaikus, iespējams pat, ka vienā pozēšanas reizē, jo redzams, ka ļoti tuvs izmērs un vienāds fons – sarkanās drapērijas. Abas gleznas, māte un dēls, muzejā satiksies pēc gadsimtiem ilgas atšķirtības,” stāsta muzeja vadītāja.

CITI ŠOBRĪD LASA
Savukārt Boses zālē uz Prado muzeja ekspozīcijas laiku plānots izstādīt citu vērtīgu “Rīgas biržas” krājuma daļu – Goijas “Kaprīzes” – no 80 oriģinālajiem darbiem muzejā glabājas 78, bet apskatei Boses zālē tiks izstādīti 54, kas iekļaujas koncepcijā – sieviešu portreti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.