Foto no Ingas Eglītes personiskā arhīva

Snickers torte. Recepti piedāvā prasmīgā kūku cepēja Inga Eglīte 1

Sastāvdaļas
• 24 olas
• 24 ēdamkarotes kviešu miltu
• 24 ēdamkarotes cukura
• 0,5 l saldā krējuma
• 3 kārbiņas vārīta iebiezinātā piena
• 3 paciņas sviesta (180 g)
• 200 g karamelizētu riekstu

Pagatavošana.

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Ultimāts Eiropai: ASV pieprasa līdz 2027. gadam pārņemt lielāko daļu NATO aizsardzības atbildības 22
Lasīt citas ziņas

No 24 olām sanāks trīs lielas biskvīta ripas. Olas iesit miksera traukā, baltumus neatdalot no dzeltenumiem, pieber cukuru un aptuveni 10 minūtes kuļ. Tad iecilā miltus. Inga to dara ar roku, nevis karoti, jo tad labāk izjūtot masas konsistenci. Masu arī nedrīkst samocīt, jo sakultais olas baltums saplakšot.

Masu lej veidnēs un 15–20 minūtes cep +180 °C. Kad biskvīti izcepušies, izņem no veidnes un atdzesē. Tikai tad drīkst torti likt kopā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, pievieno sauju karamelizētu riekstu. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Uz biskvīta kārtas klāj iebiezināto pienu ar sviestu un riekstiem, tad liek biskvītu, ko noklāj ar putukrējumu, atkal biskvīta kārtu, iebiezināto pienu ar sviestu, biskvītu un visbeidzot putukrējumu. Rotā ar kausētu šokolādi un rīvētām šokolādes skaidiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.