Izstādē ar jaunākajiem produktiem startēs arī Latvijas maiznieki, akcentējot, ka maize ir veselīgas un vērtīgas maltītes sastāvdaļa.
Izstādē ar jaunākajiem produktiem startēs arī Latvijas maiznieki, akcentējot, ka maize ir veselīgas un vērtīgas maltītes sastāvdaļa.
Foto: Ingrīda Mičāne

Šogad “Riga Food”- ar veselības zīmi 0

Izstāde “Riga Food” ar virkni jaunu produktu šogad akcentēs veselīgas ēšanas nozīmi.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Veselīgi ēst nenozīmē grauzt tik vien kā salātlapas vai kāpostu, bet gan piedomāt par porcijas lielumu, kā arī par iegādātā produkta izcelsmi un kvalitāti. Savukārt ēdiena ražotājam, reaģējot uz arvien vairāk zinošākā un samērā izlutinātā pircēja vēlmēm, jāmeklē jauni produkti un garšu salikumi. Tādēļ pārtikas industrijas izstādes “Riga Food” galvenais stāsts šogad būs par to, kā izgudrot, saražot un pārdot šādus veselīgus produktus. Šis ir visvairāk gaidītais un lielākais nozares gada notikums, kurā var ne tikai nogaršot un iegādāties izcilus produktus, bet arī noslēgt reālus sadarbības līgumus.

“Eksportam vajag lielus apjomus, ko vietējais ražotājs ne vienmēr var sagādāt, toties spēj piedāvāt oriģinālus produktus, kas nav citiem un kur nevajag tik lielas partijas. Gadās, ka izstādē tiek atrasti sadarbības partneri un vietējais ražotājs sāk pavisam cita mēroga ražošanu,” tā izstādes namatēvs – starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle.

CITI ŠOBRĪD LASA

To apliecina arī ražotāji, kas šajā izstādē pārsteigs ar neredzētām garšu kombinācijām. Piemēram, saldā bezglutēna torte no kabačiem, ķirbjiem vai bietēm, ko gatavo ģimenes uzņēmums “Dabas dimanti”, mārrutku etiķis ar avenēm vai čili, kas top Mār­upes “MārLapiņos” vai Jelgavas “Viedi” brūvētais “Piena ceļš” jeb alus ar pienu un “Ercena dāma”, kur kviešu alus satiekas ar ķiršiem un avenēm.

Par veselīgu ēšanu domā uzņēmums “Scraegg”, kura bioloģisko olu kulteni ir iespējams pagatavot 15 sekundēs, bet zīmols “Sēklu muss” piedāvās trifeles ar kaņepju sēklām un prote­īnu. Un vēl rinda interesantu un baudāmu lietu, ko nemaz nevar šeit uzskaitīt, tādēļ jādodas uz Ķīpsalu un jānomēģina pašiem.

“Riga Food ” šogad pulcēs līdz šim lielāko dalībnieku skaitu – piedalīsies vairāk nekā 700 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Izstādē būs vairāki kopstendi – Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Ukrainas, Krievijas, Baškortostānas, Tulas apgabala un Altaja novada. Savukārt Latvijas nacionālo kopstendu pārtikas jomā pārstāvēs 22 uzņēmumi.

Tāpat izstādē gaidāmi daudzi jaunumi, piemēram, pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfināls, bārmeņu konkurss “Labākais alus kokteilis 2019”, Latvijas labāko pavāru sacensības “Meistarpavārs”, konkursa “Inovāciju balva” diena, seminārs “Kas īsti ir industriālie IoT risinājumi un kā tos praktiski izmantot pārtikas industrijā?” un vēl virkne pasākumu.

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2019” notiks no 4. līdz 7. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstādē 4. septembrī paziņos arī labākos piena produktus un nosauks labākās maizes šķirnes, bet 5. septembrī plkst. 15 notiks Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zināšanu kopienas “EIT Food” jaunuzņēmumu konkursa fināls.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.