Šefpavārs Raimonds Zommers
Šefpavārs Raimonds Zommers
Publicitātes foto

FOTO: Ķīpsalā norisināsies vēl nebijis notikums – “dinozauru” ringā cīnīsies Latvijas populārākie pavāri 0

4. septembrī izstādē “Riga Food 2019” pavāru ringā kāps, kā viņi paši smejot saka, – dinozauri – Latvijā iemīļoti pavāri Lauris Aleksejevs, Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis un Ingmārs Ladigs. Seši pieredzējušie šefpavāri sacentīsies par Latvijas labākā meistarpavāra titulu. Tās tik būs emocijas!

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

“Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu brīnišķīgu ēdienu gatavošanā demonstrēs Latvijā iemīļoti šefpavāri ar pamatīgu darba stāžu. Tā būs aizraujoša cīņa starp sešiem lieliskiem meistariem un vienlaicīgi domubiedru un draugu tikšanās ar mērķi attīstīt Latvijas kulināriju un dalīties ar zināšanām un pieredzi ar jauno paaudzi. Nepalaidiet garām šo lielisko un spraigo šovu!” – tā “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Pavārs Jānis Zvirbulis
Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Pasākumā sacentīsies viens no biedrības “Pavāru klubs” dibinātājiem, restorāna “KEST” šefpavārs Māris Jansons, restorāna “36. līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs, “Valtera restorāna” īpašnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš, restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers, “Fish House Brasserie de Luxe” šefpavārs Jānis Zvirbulis un “Ladig’s cafe” šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Pavārs Lauris Aleksejevs
Publicitātes foto

Pavāru sacensības “Latvijas meistarpavārs 2019” notiks 4. septembrī “Riga Food 2019” hallē Nr. 1 no plkst. 14.00 līdz 15.00.

Pavārs Ingmārs Ladigs
Publicitātes foto

Tikai dažas minūtes pirms starta signāla konkursanti uzzinās melnās kastes produktus, kas obligāti jāizmanto ēdiena pagatavošanā. Katram dalībniekam būs jāpagatavo pamatēdiens sešām personām. Pavāri drīkst aicināt līdzi vienu palīgu, bet ēdienu gatavot viņš nedrīkstēs. Ķīpsalā varēs sekot līdzi aizraujošai cīņai vienlaikus sešās virtuvēs, sajust konkurences garšu un neviltotas emocijas, kā arī vērot šefpavāru attiecības ar palīgiem un žūrijas locekļiem.

Pavārs Māris Jansons
Publicitātes foto

Viens no sacensību “Latvijas meistarpavārs 2019” dalībniekiem Valters Zirdziņš uzsver, ka svarīgi ir nevis vienkārši izdarīt, bet gan paveikt labāko, ko vari: “Īsts pavārs vienmēr meklē un tiecas pēc labākā, viņam ir sava filozofija, raksturs un sapņi, kas atspoguļojas radītajā ēdienā!”

Pavārs Valters Zirdziņš
Publicitātes foto

Labāko šajā sacensībā noteiks profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nelissens (Jo Nelissen) no Beļģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille), Vladislavs Djacuks un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas. Žūrijas locekļi vērtēs ēdiena noformējumu, kompozicionālo krāsu un formu vienotību, garšas un produktu saderību, smaržas, garšas un konsistences atbilstību, tehnisko meistarību un darba organizēšanu, kā arī jaunradi.

Pavārs Raimonds Zommers
Publicitātes foto

Vēl 4. septembrī izstādē “Riga Food 2019” notiks konkursi “Latvijas pavārs 2019” un “Latvijas pavārzellis 2019”, 5. septembrī izstādes apmeklētāji varēs just līdzi pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālajai atlasei, bet 6. septembrī atbalstīt Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkursa “Baltic Culinary Heritage 2019” un Baltijas skolu konkursa “Baltic Student Chef Zero Waste Challenge” dalībniekus. Detalizētu “Riga Food 2019” pasākumu programmu skatiet šeit.

No 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2019”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.