Foto – Shutterstock

Gadiem pārbaudīts 0

Lai ģenerāltīrīšanas rezultāti sagādātu vairāk gandarījuma, uzkopšanas eksperti iesaka negaidīt saulainu laiku, lai notīrītu logu stiklus. Piemērotāka ir apmākusies bezvēja diena, jo augstākā gaisa temperatūrā izsmidzinātais tīrīšanas līdzeklis pagūst nožūt uzkopšanas laikā un atstāj kaitinošas nespodras svītras.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Ir vērts vecu zobu suku tūdaļ neizmest, bet pataupīt mājokļa tīrīšanas laikam, jo ar to var lieliski noberzt nelielas un grūti aizsniedzamas virsmas, piemēram, izslaucīt datora klaviatūru. Zobu suka akurāti izberž arī apavu zolēs ieēdušos netīrību, nemaz nerunājot par traipiem uz dīvāna vai putekļiem bīdāmo durvju sliedē.

Efektīvs līdzeklis cīņā ar netīrību, taukiem un nepatīkamiem aromātiem ir etiķis. To izmantojot, bieži netīrība pat nav jāberž ar suku – atliek līdzekli uz kādu laiku atstāt iedarboties un virsmu var viegli noslaucīt ar drāniņu. Etiķi izmanto daudzos veidos, un tas sevi ir apliecinājis kā kaļķa nosēdumu noņēmējs tējkannās (tējkannā ielej ūdeni, pievieno nelielu daudzumu etiķa, uzvāra un atstāj uz kādu laiku) un veļas mazgājamajās mašīnās (ielej nelielu daudzumu etiķa veļas mašīnā un ļauj tukšgaitā veikt vienu mazgāšanas ciklu maksimālajā ūdens temperatūrā), apģērba dzelteno sviedru traipu tīrītājs (pirms mazgāšanas traipu apsmidzina ar ūdens un etiķa 1:1 maisījumu). Kombinācijā ar olīveļļu (1:1) etiķis palīdz atbrīvoties no švīkām un traipiem, ko uz koka galda atstāj karsti trauki, turklāt šis maisījums veido plānu aizsargkārtiņu, kas pasargā no turpmākiem bojājumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja pēc mājokļa uzkopšanas ar ķīmiskajiem līdzekļiem smarža telpās nepatīkami kairina ožu, ir ne mazums paņēmienu, kas pēc darba cēliena uzmundrinās arī nogurušos ķermeņus. Katliņā ar ūdeni ir jāieber rozmarīns, jāpievieno citrons un jāpiepilina vaniļas ekstrakts. Atstāts uz nelielas uguns, trauka saturs izgaros ēteriskās eļļas, kas pakāpeniski piepildīs visu mājokli. Ja “slikta elpa” ir palikusi ledusskapim, to atsvaidzina visparastākā aktivētā ogle.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.