Lidrobota idejas autors Edgars Rozentāls vakar vērsa uzmanību, ka mūsdienu tehnoloģijas ļauj noskaidrot pircēja viedokli par jauno produktu un pārdot to vēl pirms ražošanas sākšanas, ko lidrobota izveidotāji arī darījuši.
Lidrobota idejas autors Edgars Rozentāls vakar vērsa uzmanību, ka mūsdienu tehnoloģijas ļauj noskaidrot pircēja viedokli par jauno produktu un pārdot to vēl pirms ražošanas sākšanas, ko lidrobota izveidotāji arī darījuši.
Foto – Karīna Miezāja

Eksportē vēl nesaražotu preci 0

“Puiši paveica to, ko Latvijā neviens agrāk nebija izdarījis. Proti, “kick-starter” platformā pārdeva produktu, kam bija izgatavots vien prototips, un saņēma par to naudu ražošanas sākšanai. Citi uzņēmējdarbības iesācēji no tā var daudz mācīties,” Sprīdīša balvas saņēmējus raksturoja LTRK Eksporta padomes vadītājs Normunds Bergs.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Sprīdīša balvas saņēmējs Edgars Rozentāls atzina – uzņēmums eksportē vīziju un sapni, kas nākamo mēnešu laikā materializēsies vienā no Ziemeļeiropas modernākajiem elektronisko sistēmu ražošanas uzņēmumiem “Hansa Matrix” Ventspilī. “Mūsu laika priekšrocība ir iespēja pirms produkta ražošanas sākšanas jautāt pircējam, vai tas viņam ir vajadzīgs. Aicinu arī citus ražotājus izmantot šo iespēju. Vien ieklausoties savā klientā, var izveidot vajadzīgu produktu,” tā E. Rozentāls.

“Latvijas Avīzē” jau esam stāstījuši, ka lidrobota jeb tā saucamā gaisa suņa (angļu val. “Air Dog”) darbības princips ir vienkāršs – sportists uz rokas vai pie ķiveres piestiprina pulti, kurai seko lidaparāts. Šis uzņēmums ir jauns – dibināts vien 2012. gadā, un vairāki puiši pie ambiciozā projekta darbu sāka 2013. gada vasarā. “Air Dog” idejas autors E. Rozentāls stāsta, ka puiši ASV mārketinga kampaņas laikā savāca krietni vairāk nekā miljonu ASV dolāru un pārdeva vairāk nekā 1000 lidrobotu. “Vispirms lidrobotus ražosim Ventspilī tāpēc, lai nepieciešamības gadījumā varētu ātri reaģēt uz vajadzību veikt ražošanā izmaiņas,” skaidro E. Rozentāls.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.