Foto: Valdis Semjonovs

Šprotu salāti ar olu plāceni un mīklā ceptiem sīpolu gredzeniem 0

Sastāvdaļas – šprotes, sīpoli, olas, kviešu milti, skābēts gurķis, augu eļļa vai majonēze.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Lasīt citas ziņas

Sīpolu sagriež ripiņās, katru apviļā mīklā, ko pagatavo no miltiem un olām. Mīklai var pievienot arī kādu pikantu garšvielu, sinepes vai sakapātu papriku. Cep eļļā, līdz sīpolu gredzeni kļūst zeltaini. Citā traukā no divām olām, vienas karotes miltu, pievienojot kaltētu saldo papriku, muskatriekstu, sāli un piparus, pagatavo mīklu plācenim. Kārtīgi sakuļ, cep uz pannas no abām pusēm, līdz tas kļuvis gaiši brūns. Atdzesē, sagriež tievās, garās strēmelēs, kārto uz šķīvja.

Pievieno apceptos sīpolu gredzenus mīklā, šprotes, stienīšos sagrieztu skābētu gurķi, pāri vēlreiz pārber pikantā plāceņa strēmeles, šoreiz sagrieztas kubiņos. Atkarībā no gaumes pārlej ar eļļu, kas palikusi šprotu kārbiņā, augu eļļu vai majonēzi. Pārkaisa ar sakapātiem sīpollokiem. Rotā ar puķītēm, gatavotām no vārītiem burkāniem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.