Andris Kleinhofs dodas atpakaļ uz Maskavu, lai turpinātu darbu pie savas grāmatas, šogad tai jābūt gatavai.
Andris Kleinhofs dodas atpakaļ uz Maskavu, lai turpinātu darbu pie savas grāmatas, šogad tai jābūt gatavai.
Foto – Ilze Pētersone

– Agresija pret Moldovu un Gruziju, tagad karš Ukrainā – Staļina politikas cienīgs turpinājums, kuru atbalsta daudzi Krievijas iedzīvotāji. 29

– Daudzi uzskata, ka tas ir nepieciešams pret NATO un ASV, jo amerikāņus nedrīkst laist Ukrainā. Turklāt, ja valstī nav dota iespēja attīstīties rūpniecībai, tad kaut kas cits ir jāizdomā vietā.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

– Karš kā alternatīva ekonomiskajai nespējai?

– Pašreizējā periodā stratēģiski tas var dot patriotisma vilni, ka mēs aizstāvamies. Ne mazums ir tādu, kuri gatavi samierināties ar dzīves līmeņa krišanos, kas saistīts ar ASV un Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām un naftas cenu kraso kritumu, lai tikai uzvarētu. Taču man ir grūti iedomāties ekonomisko grūtību pārvarēšanu bez jaunām tehnoloģijām, kuru attīstība prasa sadarbību ar Rietumu pasauli. Ilgstošā laika posmā Krievijas politika valsti novedīs līdz ekonomiskajai krīzei. Jau tagad cenas aug, palielinās inflācija, valsts budžeta līdzekļu nepietiek, notiek štatu samazināšana.

CITI ŠOBRĪD LASA

– ASV un ES skrūves jāpievelk vēl vairāk, varbūt Krievija būs spiesta atjēgties?

– Krīzes situācijā visu smagumu iznes tauta, ne jau valdības un bagātnieki. Krievijas Valsts dome pat gribēja pieņemt likumu kompensēt oligarhiem zaudējumus, kas radušies no kontu iesaldēšanas ārzemēs, tomēr beigās to neizdarīja.

– Par Krievijas preses “brīvību” šaubu nav. Kā jums tā izskatās, Maskavā dzīvojot?

– Šobrīd notiek pat zināmā mērā sacensība starp atsevišķiem televīzijas kanāliem un preses izdevumiem par to, kas vairāk attaisnos konfliktu ar Ukrainu, lai pierādītu nepieciešamību aizstāvēt Krievijas intereses.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.