Tīmekļa ziņu vietnē “Daily Beast” Olivera Stouna (no kreisās) intervijas ar Vladimiru Putinu nodēvētas par “ārkārtīgi bezatbildīgu mīlestības vēstuli” Krievijas prezidentam.
Tīmekļa ziņu vietnē “Daily Beast” Olivera Stouna (no kreisās) intervijas ar Vladimiru Putinu nodēvētas par “ārkārtīgi bezatbildīgu mīlestības vēstuli” Krievijas prezidentam.
“Showtime” publicitātes foto

  6

“Bezatbildīga mīlestības vēstule Putinam”

Pēc seriāla rādīšanas ASV televīzijā Stounu intervēja raidsabiedrības CBS raidījumu vadītājs Stīvens Kolberts, kurš režisoram uzdeva āķīgākus un uzstājīgākus jautājumus nekā Stouns Putinam. Tā vienā no atbildēm Stounam Putins apgalvoja, ka viņa valsts nekad neiejauktos citas valsts iekšējās lietās. Stouns viņam atbildēja: “Paldies, kungs. Tiksimies rīt.” Kolberta ieskatā, režisors Stouns piekāpās diktatoram Putinam, jo neprasīja izvērstāku atbildi un samierinājās ar Putina vārdiem. Kolberta jautāts, kāpēc viņš neuzdeva Putinam uzstājīgākus jautājumus, Stouns atbildēja: “Ir jābūt pieklājīgam,” izraisot smieklus CBS studijā. “Man ir divu gadu līgums (par intervijām ar Krievijas prezidentu), un Putins ir ļoti aizņemts cilvēks,” skaidroja Stouns. “Bet jūs neuzdevāt pat papildjautājumu,” nelikās mierā Kolberts, piebil­stot, ka “tā nelikās pēc intervijas, bet drīzāk pēc viņam (Putinam) dotas iespējas vienkārši propagandēt savu viedokli”. Stouns apgalvoja, ka seriāla ceturtā daļa būšot “uzbrūkošāka”.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

Kolberts gribēja zināt, kas Stounu visvairāk pārsteidzis, veidojot dokumentālo seriālu par Putinu. “Viņa uzticība savai valstij, viņa nosvērtība un pieklājība – viņš nekad nepateica neko sliktu par kādu un, man jāsaka, viņš ir daudz ko pieredzējis. Viņš ir ticis apvainots un nozākāts…” Šajā brīdī dzirdams, kā sarunas videoierakstā CBS studijā atskan nopūtas un smiekli, kas pieņemas spēkā. “Pieklājīgais” Putins intervijā atklāj, ka viņam neesot slikto dienu, jo viņš “nav sieviete”, vēl piebil­stot, ka neesot gribējis nevienu apvainot, lai gan ir izdarījis tieši to. Viņš arī atklāj, ka drīzāk neietu dušā blakus gejam. “Kāpēc provocēt viņu? Bet jūs zināt, es esmu džudo meistars,” atgādina prezidents. “Viņu zākāja prese, mediji,” turpināja skaidrot Stouns, taču smiekli studijā kļuva vēl skaļāki, sadusmojot režisoru. “Vai ir kas slikts atspriedzē ar Krieviju?” jautāja Stouns. “Kāpēc jūs iestājaties pret to? Es nesaprotu šādu domāšanu,” vīlies teica režisors. “Bet viņš ir autoritāra režīma vadonis, kas apspiež preses brīvību,” uzstāja Kolberts, paužot izbrīnu, ka Stouns, kurš vienmēr aizstāvējis runas brīvību, jūt līdzi cilvēkam, kas tiek turēts aizdomās par saistību ar režīmu kritizējošu žurnālistu nogalināšanu. “Sociālajā jomā viņš ir konservatīvi noskaņots,” bija Stouna atbilde, auditorijai izsmejot viņa diplomātisko izvairību.

Tīmekļa ziņu vietnē “Daily Beast” Stouna intervijas ar Putinu nodēvētas par “ārkārtīgi bezatbildīgu mīlestības vēstuli” Krievijas prezidentam. “Intervijas pastāsta tikpat daudz par Oliveru Stounu, kā par Vladimiru Putinu,” piebilst raidsabiedrība CNN. Laikraksts “The New York Times” vērtē intervijas kā “glaimus ar niecīgu skepticisma devu”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.