Cik budžeta vietas augstskolas studentiem var piedāvāt, atkarīgs no tradīcijām un darba tirgus prasībām.
Cik budžeta vietas augstskolas studentiem var piedāvāt, atkarīgs no tradīcijām un darba tirgus prasībām.
Foto – Timurs Subhankulovs

Viedokļi 0

Kā vērtējat valsts apmaksāto budžeta vietu sadales sistēmu?

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Maira Belova, Latvijas Studentu savienības prezidente: “Vismaz daļu valsts apmaksāto studiju vietu būtu nepieciešams sadalīt, ņemot vērā studiju programmas kvalitāti. IZM vēl nesen arī solīja, ka vismaz sociālajās zinātnēs 10 procentus studiju vietu tā sadalīs un tad uz tām konkursa kārtībā varētu pretendēt gan Rīgas Stradiņa universitāte, gan privātās augstskolas, kur šīs zinātnes var studēt tikai par maksu. Ideja tālāk netika virzīta, bet mēs iestājamies par to, lai pie šīs idejas atgrieztos. Uzskatām, ka valsts apmaksāto studiju vietu skaitu samazināt nedrīkst. Gluži pretēji: ir jāmācas no Igaunijas un valsts augstskolās jāievieš tikai bezmaksas studijas.”

Raina Dūrēja, Ķīmiskās rūpniecības Nozares un tās saskarnozaru ekspertu padomes koordinatore: – Vismaz tajās studiju programmās, kas saistītas ar ķīmiju, valsts apmaksāto studiju vietu skaits ir optimāls esošajie apstākļiem, kad ir grūti aizpildīt šīs studiju vietas ar kvalitatīviem studējošajiem. Lielāka problēma par studiju vietu sadalījumu ir pārāk zemais valsts finansējums šīm studiju vietām taču ceram, ka nākamajos gados šī problēma tiks risināta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.