3000 eiro recidīvistam 8

Šajā laika posmā par sešiem gadiem nav vēl ieskaitīta 3000 eiro kompensācija, ko ECT pielēma pagājušā gada 15. decembra spriedumā lietā Vaščenkovs pret Latviju, jo tas vēl nav stājies spēkā. “Latvijas Avīzē” 10. janvāra numurā jau rakstīju par to, ka ECT piesprieda maksāt kompensāciju recidīvista ludzānieša Maksima Vaščenkova vecmāmiņai (jo Maksims iztiesāšanas laikā mira).

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Vaščenkova uzskatīja, ka nepamatoti turēts pirmstiesas apcietinājumā. Izpētot lietu sīkāk, neradās pārliecība, ka recidīvistu vajadzēja laist brīvībā (atkal tika izdarīti noziegumi, kad tomēr tika brīvībā, dienu pirms nāves vēl paspēja bibliotēkā nozagt mobilo telefonu), taču Latvijas tiesneši ECT ieskatā lēmumos par pirmstiesas apcietinājumu nebija pietiekami pamatoti izskaidrojuši, kāpēc tas nepieciešams.

Arī policija nebija veikusi vienu it kā formālu darbību: neraugoties uz to, ka Vaščenkovs bija apcietināts par zagšanu, vajadzēja lūgt viņu apcietināt arī par laupīšanu, nevis vienkārši vienu lietu pievienot otrai. Bet 7. janvārī rakstījām par čekistu Jāni Kiršteinu, kurš ar ECT palīdzību no Latvijas valsts izplēsa 3000 eiro, ka pārāk ilgi – deviņus gadus – Latvijā tiesāts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kādās lietās Latvijas valsts pagājušajā gadā zaudēja un par ko vēl sprieda? Lūk vēl daži no gadījumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.