Praktiski
Receptes

Sutināti kāposti ar desiņām – sātīgs, aromātisks un gards ēdiens0

Foto-Fotolia

Sastāvdaļas
1 kg svaiga kāposta
200 g desiņu (derēs jebkuras pēc gaumes)
1 sīpols
15,5 – 2 ēdamk. tomātu pastas
2 ēdamk. augu eļļas
sāls pēc garšas
šķipsniņa melno malto piparu
1–2 lauru lapas

Pagatavošana.
Dziļā pannā uzsilda augu eļļu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Apcep līdz gaiši zeltainai krāsai.

Desiņas sagriež ripiņās, pievieno sīpoliem un visu cep 2–3 minūtes.

Kāpostu smalki sagriež, pārkaisa ar sāli un saspiež ar rokām – tie kļūs mīkstāki un izdalīs sulu.

Pēc tam kāpostus pievieno desiņām ar sīpoliem. Visu samaisa un pielej pāris karotes ūdens. Samazina liesmu, uzliek vāku un visu sutina aptuveni 15 minūtes.

Pievieno tomātu pastu. Ja kāpostiem ir daudz šķidruma, atšķaidīt tomātu pastu nevajag. Ja šķidruma ir maz, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno piparus un lauru lapas. Samaisa un vēl sutina aptuveni 30 minūtes uz mazas uguns. Ik pa laikam visu samaisa.

Pasniedz kā pamatēdienu vai kopā ar piedevām pēc savas gaumes.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
3 aukstās zupas variācijas: no klasikas līdz modernām vēsmām
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Peonija uzzied, bet nav tāda kā gaidīts: dārzniece skaidro, kāpēc tā var gadīties
2 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
6 ēdienu receptes katrai gaumei ar spinātiem un skābenēm: zaļi un veselīgi!
3 dienas

Lasītākie

ML
Māra Libeka
Veselam
“Visticamāk, otrā viļņa nebūs, bet neviens oficiāli to neteiks”. Latviešu ārsts par Vācijas cīņu ar koronavīrusu
Intervija 4 stundas
Raivis Šveicars
Ekonomika
Pie durvīm klauvē 6G. Izstrādāts pirmais “Wi-Fi 6” rūteris
3 stundas
SK
Skaties.lv
Ekonomika
VIDEO. Vai naudas trūkuma dēļ beigsies čeku loterija?
32 minūtes
AG
Andris Grīnbergs
Latvijā
Aptauja: Kāpēc Latvijā tik daudz cilvēku slīkst katru gadu?
3 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Latvijā
Nicas vietā izvēlies Nīcu jeb apceļo savu dzimto zemi
2 stundas