Foto-Fotolia

Sutināti kāposti ar desiņām – sātīgs, aromātisks un gards ēdiens 0

Sastāvdaļas
1 kg svaiga kāposta
200 g desiņu (derēs jebkuras pēc gaumes)
1 sīpols
15,5 – 2 ēdamk. tomātu pastas
2 ēdamk. augu eļļas
sāls pēc garšas
šķipsniņa melno malto piparu
1–2 lauru lapas

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Dziļā pannā uzsilda augu eļļu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Apcep līdz gaiši zeltainai krāsai.

Desiņas sagriež ripiņās, pievieno sīpoliem un visu cep 2–3 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpostu smalki sagriež, pārkaisa ar sāli un saspiež ar rokām – tie kļūs mīkstāki un izdalīs sulu.

Pēc tam kāpostus pievieno desiņām ar sīpoliem. Visu samaisa un pielej pāris karotes ūdens. Samazina liesmu, uzliek vāku un visu sutina aptuveni 15 minūtes.

Pievieno tomātu pastu. Ja kāpostiem ir daudz šķidruma, atšķaidīt tomātu pastu nevajag. Ja šķidruma ir maz, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno piparus un lauru lapas. Samaisa un vēl sutina aptuveni 30 minūtes uz mazas uguns. Ik pa laikam visu samaisa.

Pasniedz kā pamatēdienu vai kopā ar piedevām pēc savas gaumes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.