Foto – Shutterstock

Svaigi tomāti ziemai itāliešu stilā 0

Burciņas un vāciņus ļoti rūpīgi izmazgā ar karstu ūdeni, ļauj nožūt.

Reklāma
Reklāma

Baziliku rūpīgi nomazgāt, notecina sietā.

Kokteilis
Šodien sāksies astronomiskais rudens – 3 zodiaka zīmēm tas nesīs jaunas, negaidītas iespējas
Viņu tur ir simtiem – Putina “ēnu flote” pārpludinājusi Baltijas jūru: krasta apsardze atklāj satraucošas detaļas
“Mēs esam pagodināti!” Kāds jaunais pāris uz kāzām ielūdzis Edgaru Rinkēviču un priecājas, kā viss izvērties 22
Lasīt citas ziņas

Tomātus nomazgā, pārdur miziņu “spicajā” galā (vai krustveidā iegriež), tad noblanšē – uz 1-2 minūtēm ieber verdošā ūdenī, pēc tam pārliek spainī ar ledainu ūdeni (visērtāk, ja spaini ar aukstu ūdeni, kurā sabērti ledus gabaliņi, noliek līdzās plītij).

Notīra tomātiem mizu, saliek tos burkās tā, lai virs tomātiem paliktu ~2 cm brīvas telpas. Pārliek pāris lapiņas bazilika, pa 2-3 daiviņām ķiploka, asākai garšai var pielikt kādu gabaliņu aso piparu pāksts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viegli padauza ar burkas apakšu pa galdu, lai tomāti savietojas blīvāk un paliek mazāk gaisa “kabatu”. Ar tīru dvieli rūpīgi noslauka burkas maliņas, aizgriež vāku – ne pārmērīgi stingri, bet tā, ka, skrūvējot ciet, šķiet: tas “atdura”.

Burkas ielaiž lielā katlā ar verdošu ūdeni un sterilizē 15 minūtes, tad atstāj ūdenī, kamēr tas (un burkas) atdziest. Izņem pēc aptuveni 8-10 stundām.

Sagatavots pēc allrecipes.ru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.