Foto – Ieva Bondare

Svētku galds ar odziņu Ievas Bondares gaumē 0

Māksliniece IEVA BONDARE savā facebook.com profilā nereti ievieto “garšīgas” fotogrāfijas – “Mājas Viesim” bija iespēja piedalīties procesā pirms to tapšanas – ēdienu gatavošanā.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Lasīt citas ziņas

Ieva stāsta, ka ēst viņa gatavo daudz un dažādi, īpaši jau Ziemassvētku laikā, kas viņas ģimenei ir ļoti īpašs un svarīgs. Jau ilgus gadus šajos svētkos kopā sanāk visa lielā Bondaru saime, lai teiktu cits citam mīļus vārdus, baudītu pasakaino svētku atmosfēru, kuru radījusi Ieva, un vienkārši būtu kopā ar vistuvākajiem cilvēkiem.

Adventes un Ziemassvētku laika maltītēm Ieva iesaka trīs pavisam vienkāršas, bet ārkārtīgi garšīgas un interesantas uzkodas, kuras noteikti atsvaidzinās ikvienas ģimenes svētku galdu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķelmēnu maizīte ar karamelizētiem sīpoliem

Sastāvdaļas – sarkanie sīpoli, Ķelmēnu maizīte vai baltmaize, kazas siers, olīveļļa, ābolu vai aveņu etiķis, raudene.

Pagatavošana.

• Uz lēnas uguns olīveļļā cep sarkano sīpolu.
• Pieber brūno cukuru un pievieno ābolu vai aveņu etiķi (ja nav, der arī balzamiko).
• Kad viss ir apcepies, sīpols karamelizējies, to liek uz Ķelmēnu maizītes (var arī uz grauzdētas baltmaizes).
• Pa virsu sīpoliem uzliek kazas siera bumbiņu, pa virsu kā garšvielu uzber raudeni.

Viena kumosa uzkodiņa ar ikriem

Foto – Ieva Bondare

Sastāvdaļas – mazie kartupelīši, Filadelfijas siers un ikri.

Pagatavošana.

• Novāra kartupelīti ar visu mizu, pārgriež uz pusēm.
• Virsū uzliek Filadelfijas sieru un sarkanos ikrus.
• Uzkoda lieliski saskan ar vīnu vai šampanieti.

Foto – Ieva Bondare

Marinēta paprika ar pupiņām

Sastāvdaļas – paprika, pupiņas, kaperi, ciedru rieksti, olīveļļa, apelsīnu sula, pipari un sāls.

Pagatavošana.

• Uz šķīvja uzliek grilētu marinētu papriku.
• Paprikai pa virsu liek vārītas pupiņas, kaperus un ciedru riekstus.
• Visam uzlej olīveļļu un nedaudz apelsīnu sulas.
• Pievieno piparus un sāli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.