Publicitātes foto.

Lepojos, ka esmu tēvs  1

Miķelis Rēdlihs, hokejists

“Man ir divas burvīgas meitas un, lai cik banāli tas skanētu, es viņām bieži atgādinu, ka viņas ir ļoti skaistas – kā ārēji, tā iekšēji. Man ir svarīgi, lai viņas to nekad neaizmirstu. Meitas man ir dāvājušas iespēju pasauli tvert un skatīt citām acīm. Man patīk būt tētim, jo caur šo lomu varu izjust vispārpasaulīgākās sajūtas un emocijas. Aizvien esmu pārsteigts par to, cik bērni ir gudri. Cik ātri mazajai sirsniņai jau ir savs redzējums un viedoklis. Mani pārsteidz arī tas, cik ļoti man kā tētim ir svarīgi apzināties, ka meitenes pēc manis ilgojas un mani mīl. Tēta un bērna savstarpējai beznosacījumu mīlestībai ir baigais spēks, un tā iedod arī milzīgu pašizaugsmes lādiņu. Tā sajūta, ka tu mīli kādu simtreiz vairāk par sevi pašu, ir jaudīga.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Lielākais pārbaudījums ir būt prom no meitām darba dēļ. Sabalansēt vainas apziņu un vienlaikus rādīt meitām piemēru, ka darīt darbu, ko mīli, ir ļoti svarīgi. Tā ir liela laime. Manuprāt, tēviem ir jāatceras, ka noteicošais nav tas, cik daudz laika tu pavadi prom no bērniem. Svarīgi ir tas, cik daudz esi savam bērnam, esot kopā. Jo lielākā dāvana bērnam noteikti ir kopā kvalitatīvi pavadīts laiks. Arī savām meitām vēlos iemācīt – ja kaut ko uzsāc, tad dari to ar pilnu atdevi.”

Juris Kaukulis, mūziķis

“Vai man patīk būt tētim? Tu vienkārši esi tētis. Tas ir kā elpot, kā dzīvot. Man patīk, ka kopš bērnu ienākšanas ģimenē es vairāk ieklausos citos, mēģinu labāk izprast apkārtējos, sniegt atbalstu un domāt par viņu vajadzībām. Es vairs neesmu viens. Mēs pat neesam divi. Mēs esam ģimene. Grūtības var uzpūst no jebkā, taču tām var tikt pāri. Kad piedzimst pirmais bērns, protams, ir šoks, jo dzīve ļoti mainās. Ar otro jau ir vieglāk. Pats nāku no piecu bērnu ģimenes un varu teikt – jo mājās vairāk cilvēku, jo vienkāršāk. Pusaudžiem jau vairs tik ļoti negribas pavadīt laiku kopā ar vecākiem, taču man ļoti patīk ceļot kopā ar bērniem, kā arī doties kopīgās pastaigās ar suni. Staigājot pa Siguldas takām, mēs kopā vērojam, kā mainās gadalaiki, aprunājamies par to, kas viņiem svarīgs. No bērniem es uzzinu par jauno pasauli – paaudzi, kurai ir cits ātrums, citi apvāršņi un citas krāsas.”

Avots: projekts ”100 tēti Latvijai”

Tēva diena

CITI ŠOBRĪD LASA

Tēva diena ir svētki, kas tiek svinēti septembra otrajā svētdienā. Par godu svētkiem Rīgā šogad jau piekto gadu notiks Tēva dienas festivāls, kas sāksies 9. septembrī pulksten 12 ar ģimenisku gājienu no Brīvības pieminekļa uz pasākuma norises vietu Vērmanes dārzā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.