Foto – Anda Krauze

Tiramisu – desertu karaliene 1

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g svaigā siera Mascarpone
• 3 olu dzeltenumi
• 5 ēdamkarotes cukura
• 1 paciņa cepumu “Dāmu pirkstiņi”
• 1 krūze stipras kafijas (vislabāk – espreso)
• 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana.
Cukuru ieber traukā, pārlej 3 ēdamkarotes ūdens, liek uz plīts un vāra sīrupu. Olu dzeltenumus saputo, tad pievieno karsto sīrupu. Augstajā temperatūrā tiks noplaucētas olas, uzsver konditore Maija Kaire. Kad olu dzeltenumi uzputojušies, pievieno svaigo sieru Mascarpone un turpina putot – jāraugās, lai masu nesakultu sviestā un arī lai neveidotos kunkulīši.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepumus ar cukuroto pusi uz augšu ātri iemērc kafijā (tai var pievienot nedaudz brendija, konjaka vai kafijas liķiera) un ar cepumiem noklāj četrstūra formas trauka apakšu, pa virsu uzklāj pusi siera masas. Turpina ar cepumu un tad atlikušo siera kārtu. Pārkaisa ar kakao pulveri un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.

Ļoti labi garšo kopā ar svaigām ogām, ar apelsīniem vai mandarīniem.

Ja vēlas, daļai svaigā siera masas var pievienot ogas, piemēram, upenes, un arī mazliet balzama. Tad uz cepumiem kārto vienu kārtu parastās svaigās siera masas, nākamo – ar ogu un alkohola piedevu.

Var arī uzreiz taisīt nelielas tiramisu porcijas – katram ēdējam nelielā trauciņā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.