Svētku galda tradīcija – aukstā gaļa 10

Autors: “Praktiski.lv”

Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā gardu un veselīgu aukstās gaļas recepti, kas labi iederēsies gan uz svētku galda, gan labi papildinās ikdienas ēdienkarti. Aukstās gaļas pagatavošana nav sarežģīta, tomēr jārēķinās, ka tas ir visai laikietilpīgs process.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vai stārķi gaidījāt? 10 vārdu īpašnieki, kas drīzumā varētu sagaidīt ģimenes pieaugumu
Veselam
Jūs nekad vairs neēdīsiet šos ēdienus, kad uzzināsiet to sastāvu 38
Viedoklis
Armands Puče: Tagad par visām reizēm ir skaidrs, ka ar politisko eliti nav ko vispār rēķināties. Murmuļi!
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Cūkas kāja – vidēji 2–3 kg
Burkāni – 400 g
Sīpols – 100 g
Ķiploks – 50 g
Lauru lapas – 5 g
Smaržīgi pipari – 6 g
Sāls – pēc garšas (10–15 g)
Ūdens.

Pagatavošana.

Katlā liek cūkas kājas gabalus un pārlej ar ūdeni tik daudz, lai tas pārklāj visu gaļu. Kad ūdens sāk vārīties, temperatūru samazina un nosmel putas. Kad putas nosmeltas, pievieno mizotus burkānus, sīpolu un ķiploku, sāli, piparus, lauru lapas un turpina vārīt no 5 līdz 7 h – līdz gaļa atdalās no kaula. Vārīšanas laiku var saīsināt līdz 3 stundām, ja auksto gaļu vārīt spiediena katlā. Izmantojot šādu pagatavošanas metodi, saglabāsies spēcīgāka garša un vairāk buljona.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad gaļa novārīta, to atdzesē un saplūkā, liekot trauciņos un pārlej ar buljonu, un papildus var pievienot arī vārītā burkāna šķēlītes. Auksto gaļu liek ledusskapī uz nakti. Aukstā gaļa labi sader ar sinepēm, mārrutkiem, kā arī ar rukolas lapām

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.