Svētku galda tradīcija – aukstā gaļa 34

Autors: “Praktiski.lv”

Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā gardu un veselīgu aukstās gaļas recepti, kas labi iederēsies gan uz svētku galda, gan labi papildinās ikdienas ēdienkarti. Aukstās gaļas pagatavošana nav sarežģīta, tomēr jārēķinās, ka tas ir visai laikietilpīgs process.

Reklāma
Reklāma
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Kokteilis
ZEMAPZIŅAS TESTS. Izvēlies vienu kārti un saņem vēstījumu, kas tev jāapdomā jau šajā mirklī
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Cūkas kāja – vidēji 2–3 kg
Burkāni – 400 g
Sīpols – 100 g
Ķiploks – 50 g
Lauru lapas – 5 g
Smaržīgi pipari – 6 g
Sāls – pēc garšas (10–15 g)
Ūdens.

Pagatavošana.

Katlā liek cūkas kājas gabalus un pārlej ar ūdeni tik daudz, lai tas pārklāj visu gaļu. Kad ūdens sāk vārīties, temperatūru samazina un nosmel putas. Kad putas nosmeltas, pievieno mizotus burkānus, sīpolu un ķiploku, sāli, piparus, lauru lapas un turpina vārīt no 5 līdz 7 h – līdz gaļa atdalās no kaula. Vārīšanas laiku var saīsināt līdz 3 stundām, ja auksto gaļu vārīt spiediena katlā. Izmantojot šādu pagatavošanas metodi, saglabāsies spēcīgāka garša un vairāk buljona.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad gaļa novārīta, to atdzesē un saplūkā, liekot trauciņos un pārlej ar buljonu, un papildus var pievienot arī vārītā burkāna šķēlītes. Auksto gaļu liek ledusskapī uz nakti. Aukstā gaļa labi sader ar sinepēm, mārrutkiem, kā arī ar rukolas lapām

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.