Tomāti želejā. Pārbaudīta recepte 10

Nepieciešams

700 g tomātu, 70 g sīpolu, 2 lauru lapas.

Marinādei:

0,4 l ūdens, 60 g 9% etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura, 20 g želatīna.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs šķērsām tomātam.

Sīpolus, labāk saldos, sagriež iespējami plānākās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dekorēšanas nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.

Burkā sapildītos tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu.

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2–4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, notecina lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.

Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt. Sagatavotās burkas pasterizē 80 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10–12 minūtes, litra burkas – 15–20 minūtes. Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt litra burku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.