Laiks tomātus likt želejā! Pārbaudīta recepte 0

Garšo tomāti želejā? Ir īstais laiks tos “ieburkot”!

Nepieciešams

700 g tomātu, 70 g sīpolu, 2 lauru lapas.

Marinādei:

Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Slavena Krievijas propagandiste pārsteidz TV šovā, publiski atklājot, cik briesmīgi apstākļi Krievijas slimnīcās
Lasīt citas ziņas

0,4 l ūdens, 60 g 9% etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura, 20 g želatīna.

Pagatavošana

Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs šķērsām tomātam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolus, labāk saldos, sagriež iespējami plānākās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.

Dekorēšanas nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.

Burkā sapildītos tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu.

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2–4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, notecina lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.

Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt. Sagatavotās burkas pasterizē 80 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10–12 minūtes, litra burkas – 15–20 minūtes. Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt litra burku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.