Laiks tomātus likt želejā! Pārbaudīta recepte 0

Garšo tomāti želejā? Ir īstais laiks tos “ieburkot”!

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams

700 g tomātu, 70 g sīpolu, 2 lauru lapas.

Marinādei:

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

0,4 l ūdens, 60 g 9% etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura, 20 g želatīna.

Pagatavošana

Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs šķērsām tomātam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolus, labāk saldos, sagriež iespējami plānākās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.

Dekorēšanas nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.

Burkā sapildītos tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu.

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2–4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, notecina lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.

Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt. Sagatavotās burkas pasterizē 80 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10–12 minūtes, litra burkas – 15–20 minūtes. Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt litra burku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.