Praktiski
Receptes

Tomātu mīļiem! Garda receptīte: tomātiņi kadiķogu – lauru lapu marinādē0

Publicitātes foto

Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!

Tomāti kadiķogu – lauru lapu marinādē

Sastāvdaļas:

  • 800 g tomāti
  • 30 gab. Santa Maria kadiķogas
  • 8 gab. Santa Maria Lauru lapas
  • 1 tējk. Santa Maria Čili eksplozija
  • 360 ml rapšu eļļa
  • 10 daiviņas ķiploki
  • Svaigs baziliks

Pagatavošana:

1. Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
2. Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
3. Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
4. Uzber Čili eksploziju un sāli.
5. Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180’C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
6. Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku.
7. Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.

Lai labi garšo!

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Varu tikai šausmināties par to, kā cilvēki raksta internetā.” Kas visvairāk kaitina filoloģi Ligitu Paegli?
Intervija 1 stunda
IK
Ilze Kalve
Pasaulē
“Ir jābūt gataviem arī mazāk labvēlīgai situācijas attīstībai.” Vēstniece nosauc visbūtiskāko šībrīža aicinājumu Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā
7 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kāpēc Kurzeme nesākas Bolderājā. Kur beidzas vēsturiskā Vidzeme un sākas Latgale? Intervija ar Jāni Turlaju
Intervija 5 stundas
AO
Andris Ozoliņš
Ekonomika
Energoefektivitātes milzis Piņķos: kā Saules ielas 2 iedzīvotāji panāca, ka par siltumenerģiju būs jāmaksā trīs reizes mazāk
1 stunda
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Viens gan ir jāsaprot – vīrusi neatnāk, lai mūs tikai pabaidītu, tie atnāk uz palikšanu
5 stundas