Tomātu un makaronu salāti 0

Nepieciešams

350 g makaronu, 350 g spinātu, 200 g ķirštomātu, ½ sarkanā sīpola, 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa vai balzametiķa, sāls, melnie pipari, 4 ēdamkarotes olīveļļas, 100 g aitas siera, 50 g melno olīvu.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Nedrīkst ignorēt: trīs pazīmes, kas liecina, ka D vitamīna ir par daudz
Viens bērns miris, otrs ievietots intensīvajā nodaļā: epidemiologi sāk izmeklēt streptokoka infekcijas avotu
Krievu ģimenes lūdz neatgriezt no gūsta viņu tuviniekus, bet atstāt Ukrainā: kas noticis? 43
Lasīt citas ziņas

1. Makaronus liek verdošā sālsūdenī un vāra līdz gatavībai, pēc tam izlej sietā un ļauj labi notecēties.

2. Kamēr makaroni vārās, nomazgā spinātus, atdala cietos kātus, lapas saplucina.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Tomātiņus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlēs.

4. No etiķa, sāls, pipariem un eļļas pagatavo mērci. Lielā bļodā samaisa vēl siltos makaronus, spinātus, tomātu pusītes un sīpolu ripiņas.

5. Pārlej mērci un visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā. Aitas sieru sagriež nelielos kubiņos, olīvām izņem kauliņus.

6. Makaronu salātus kārto šķīvī vai lēzenā bļodā. Uzber siera kubiņus un olīvas un nekavējoties pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.