Natālijas Rogovas foto

Tradicionālā arābu maize Pitta 0

Tradicionālā arābu maize Pittair neparasta ar savu izskatu. Tā ir kā kabatiņa, ko varam sapildīt, ar ko vēlamies.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

150ml ūdens

10g svaigais raugs (0,03 Ls)

1 tēj.k cukurs (0,03 Ls)

1 tēj.k medus (0,05 Ls)

1 tēj.k sāls (0,03 Ls)

Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

1/2 glāze auzu pārslas ar kviešu klijām (ap 0,20 Ls)

1 ēd.k eļļa mīklā,vēl būs nepieciešams trauku un rokas ieeļļot (ap 0,10 Ls)

garšvielas, ja vēlas

CITI ŠOBRĪD LASA

milti ap 250g, bet prezīzi manīsim, kad mīcīsim mīklu (0,20 Ls)

Kā gatavot?

Siltā ūdenī izsķīdinam raugu, cukuru, sāli, medu.

Bļodā ieberam sablenderētas miltos auzu pārslas, pievienojam sāli un miltus, iesākumā 1 glāzi.

Pievienojam ūdeni, kurā viss izšķīdināts. Izmaisām. Pievienojam 1ēd.k eļļu, izmaisām.

Beram klāt vēl miltus un mīcām mīklu.

Mīklai jāsanāk ellastīgai, maigai, tai nav jābūt cietai, sausai.

Vislabāk ir mīcot mīklu nomazgāt rokas aukstā ūdenī un tad mazliet ieeļļot, šādi mēs nepiebērsim par daudz miltus un mīkla būs vajadzīgajā konsitencē.

Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā bļodā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu, aptuveni,līdz mīkla dubultojas apjomā.

No gatavās mīklas es izveidoju 4 bumbiņas, bet sanāca pārāk lielas maizītes, labāk izveidot 8 bumbiņas.

Apsedzam tās un atstājam uz 10 minūtēm.

 

Pa to laiku jau ieslēdzam cepeškrāsni uz aptuveni 220-240 grādiem, labāk mazāk nekā vairāk.

Pēc tam katru bumbiņu izrullējam plācenī aptuveni 0,5cm biezumā, es vienu izrullēju ļoti plānu un tas man neuzpūtās kā vajag. Tā kā ne par biezu ne par plānu pacenšamies.

Šos plāceņus atstājam vēl uz 5 minūtēm.

Tā kā man plāceņi sanāca tiešām lieli, tad es katru vēl pārlocīju uz pusēm un tad izrullēju, sanāca tā kā pusmēnestiņi.

Liekam cepties ap  220 grādiem ap 8-10 minūtēm, līdz maizītes uzpūtušās un viegli brūnas.

Tikko ceptas maizītes ir pacietas ,tās liekam zem dvieļa un ļaujam atdzist.

Reklāma
Reklāma

Ļoti interesantas maizītes-kabatiņas, ko varam pildīt ar ko vēlamies.

 

Recepti iesūtīja Natālija Rogova

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.