Petinens: mani sūtīja uz pistoles pusi 15

Arī O. Petinens ir neizpratnē par tiesas procesu: “Vienu brīdi, kad tiesnese un Kononova advokāts krita man virsū, jau likās, ka tiesa beigsies ar medaļas piešķiršanu Kononovam! Man jau tagad vienalga, kas notiek. Tāpat neviens man nekompensēs zaudējumus. Juridiskos jautājumos neesmu stiprs…”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

– Bet jūs apstiprināt, ka Kononovs draudēja?

– Jā. Bija tāda lieta. Daudz kas bija… Viņš mani sūtīja uz pistoles pusi, es viņu uz rupjāku vietu. Bet ne jau Kononovs savām rokām dedzināja – citam uzticēja.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kāpēc tad Silkāns jūsu attiecībās iejaucās?

– Ivaru sen pazīstu. Kononovs ar viņa starpniecību visu ar mani kārtoja.

– Varbūt Silkāns jūs izmantoja, lai nokārtotu savas attiecības ar Kononovu?

– Nedomāju. Silkāns zvanīja man Kononova vārdā.

– Neesat parādā Silkānam?

– Nē. Drīzāk otrādi. Viņš pats reizēm paliek parādā manā auto rezerves daļu veikalā. Nav man ar Silkānu kopīga biznesa un nav ko man ar viņu dalīt.

Jermacāne: lieta bija “ar smaku”

Rēzeknes tiesas priekšsēdētāja Aija Jermacāne, kura lietu izskatīja pirmajā instancē un apsūdzību Kononovam noraidīja, komentē: “Nebiju priecīga, ka dators iedalīja man šo lietu – jutu “smaku”. Protams, zinu, ka Kononovs nav eņģelis zemes virsū, bet es nesaskatīju pierādījumus, lai varētu viņu tiesāt par izspiešanu, par ko bija šī apsūdzība. Ja apsūdzība būtu par krāpšanu, tad varētu notiesāt. Jā, bija lietas, par ko brīnījos, piemēram, par Silkāna aktīvo lomu šai procesā. Izskatījās, ka viņš cerēja, ka Kononovu notiesās ar Petinena rokām. Kāpēc tad pats Silkāns nevērsās policijā, ka Kononovs viņam draud un izspiež naudu? Tagad gan Silkāns ir uzsācis tiesvedību pret Konovovu par izspiešanu.”

Prokurore iepriekš aģentūrai LETA izteikusi pārliecību, ka Kononova vaina viņam inkriminētajā noziegumā ir nenoliedzama, tāpēc pirmās instances tiesas spriedums pārsūdzēts. Prokurore iepriekš bija prasījusi apsūdzētajam piespriest trīs gadus cietumā, taču, ņemot vērā citus noziegumus, kā galīgo sodu lūgts piespriest četrus gadus cietumā.

Reklāma
Reklāma

Otrās instances tiesa – Latgales apgabaltiesa – O. Petinena prasībā pret R. Kononovu patlaban ir tikusi līdz debatēm, kas notiks 20. aprīlī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.