Kombainu reitings bez pārmaiņām 0

Joprojām visvairāk lauksaimnieki izvēlas jaunus Claas kombainus – līdz šāgada 1. jūlijam VTUA reģistrētas 18 šā zīmola graudu novākšanas mašīnas. Tas ir tikai par divām vienībām vairāk nekā pagājušā gada pirmajā pusgadā, bet kopumā pērn tika reģistrēti 40 Claas kombaini.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Ļoti pārliecinoši seko New Holland (NH) graudu novākšanas mašīnas – tās pagaidām reģistrētas tikai par vienu mazāk nekā Claas – 17. Arī 2016. gada statistika liecina, ka NH kombainu otrā pozīcija ir stabila – pērn NH no Claas gada griezumā atpalika tikai par trim tehnikas vienībām.

Trešajā pozīcijā ar reģistrētiem sešiem jauniem kombainiem iekļuvušas Deutz-Fahr mašīnas, no kurām tikai ar vienu tehnikas vienību atpaliek John Deere un Case IH graudu novākšanas kombaini. 2016. gadā John Deere kombainu uzrāviens notika otrajā pusgadā, kad tika reģistrēti 16 jauni šā zīmola kombaini. Redzēsim, kā būs šogad…

CITI ŠOBRĪD LASA

Līdz šā gada 1. jūlijam VTUA reģistrējusi arī divus Acros un pa vienam Fendt un Vector jaunam kombainam.

Kopumā 2017. gada pirmajā pusgadā reģistrēti 55 jauni kombaini. Pagājušā gada pirmajā pusgadā – par 10 mazāk.

Arī lietoto kombainu tirgū kā populārākās laurus plūc Claas graudu novākšanas mašīnas – tās pirmajā pusgadā pēc skaita reģistrētas 32. Tām ar 20 mašīnām seko Sampo/Sampo Rosenlew un ar 19 – Massey Ferguson kombaini. Savukārt ceturto pozīciju ar 11 spēkratiem dala New Holland un John Deere lietotas graudu novākšanas mašīnas.

Vairāk žurnāla Agrotops šā gada augusta numurā
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.