Dziedātāja Agnese Rakovska atklāj, ka Kijevā uz Eirovīzijas skatuves viņai mugurā būšot vēl noslēpumā turēts pavisam īpašs tērps, ko gatavojot mākslinieks Artis Štamgūts.
Dziedātāja Agnese Rakovska atklāj, ka Kijevā uz Eirovīzijas skatuves viņai mugurā būšot vēl noslēpumā turēts pavisam īpašs tērps, ko gatavojot mākslinieks Artis Štamgūts.
Foto – THOMAS HANSES/EUROVISION

  0

Jūsu krāsainā neona priekšnesuma režisori esat paši?

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

Priekšnesumā saplūdušas visas mūsu grupas idejas, tās mainās un plūst. Kārlis Stiģis ir izveidojis interesantas videoprojekcijas, kas būs redzamas uz lielajiem ekrāniem. Viss neona tēmās, ar dinamisko izaugsmi. Domāju, tas viss nostrādās, redzēsim, kā to samontēs ukraiņi. Mēs esam labā pozīcijā, jo viņi mūs ir ielikuši kā pēdējos pirmajā pusfinālā – tā nav loterija, bet neatkarīgs lēmums. Manuprāt, tas ir labs, pozitīvs žests, plusiņš, ka viņi novērtē to, ko darām.

Skatītāji jau pieraduši, ka nekad nevar būt droši par to, kā nākamajā uzstāšanās reizē izskatīsies “Triānas parka” Agnese. Arī “Supernovas” uznācienos pieredzējām vairākas vizuālā tēla maiņas. Kā nojaušams, arī Kijevā tavs tērps būs kārtējais pārsteigums?

CITI ŠOBRĪD LASA

Tas noteikti nebūs tieši tas pats, kas “Supernovā”. Ja kāds vēlējās, lai izskatos tieši tāpat – atvainojiet, tā nebūs. Mēģinām modificēties un pārcelt to visu uz lielāku skatuvi, lai viss būtu vēl iespaidīgāk. Mākslinieks Artis Štamgūts gatavo man pavisam īpašu tērpu. Varu teikt tikai to, ka viņš patiešām ir pacenties. Varbūt kādam tas būs pārsteigums, bet varbūt kāds atkal noteiks – ko gan citu varēja gaidīt no Agneses! Katrā ziņā uz skatuves mēs saglabāsim šo pozitīvo, “frīkaino” attieksmi. Mēs nekādā ziņā negribētu iet kaut kādu politiski iekrāsotu virzienu, kādu ieņēmušas dažas citas dalībvalstis. Nekādā ziņā nevēlos šādu moralizēšanu no skatuves.

Pārsteigums bija “Line” videoklips – pirmais iespaids pēc uznāciena “Supernovā” bija viegla, dejojama dziesma, taču videoklips tai pievienoja citu nopietnāku piegaršu, raisot teju patriotiskas asociācijas. Ne velti klipā esi redzama tautastērpā. Kāds tad ir “Line” videoklipa vēstījums?

Laikam izejas punkts ir faktā, ka man ir grūti atkārtoties. Vienmēr meklēju jaunus veidus, kā varētu kaut ko izdarīt, un laikam man ir paniskas bailes, ka kāds mani divreiz ieraudzīs vienā un tajā pašā tēlā. Videoklipā mēģinājām apspēlēt, kas tad vispār ir Eirovīzija. Zinām, ka tās sauklis ir “Celebrate diversity” jeb “svinēt dažādību”. Video ir spēle ar kultūras līnijām. Mēģināju transformēt sevi trīs dažādos tēlos. Jā, esmu latviete, manī ir šī latviskā meitene ar vainadziņu, kurai patīk Dziesmu svētki. Tomēr tikpat labi mani aizrauj arī citas kultūras, tāpēc klipā ir arī Āzijas motīvi un es kā geiša, kas mīt kādā tālā Āzijas apgabalā. Visbeidzot – ir arī modernā meitene ar daudzām bizītēm un krāsainu mākslīgo kažokādu. Uz skatuves mūsu performancē redzam vairāk krāsu eksplozijas, taču klipā skatījāmies mazliet citādi, bet Kijevā uz to paskatīsimies vēl mazliet savādāk.

Kā pati sadzīvo ar atbildības sajūtu, kas neizbēgami seko dalībai Eirovīzijā?

Atbildības sajūta, protams, ir – tā man bijusi vienmēr. Tā kā esam izvirzīti no Latvijas, tad sajūta par to, kā uzvedies, runā un prezentē sevi – tas iet līdzi. “I’m from Latvia” (“Esmu no Latvijas”) šobrīd ir mūsu karogs, un, protams, es gribētu, lai cilvēki atbalsta mūs līdz galam un paļaujas uz mums. Cilvēki iesaka, mēģina palīdzēt, komentē, tomēr atzīstos, ka tajā klausos tikai ar vienu ausi, bet ar otru dzirdu tikai savu sirdsbalsi. Neskatoties uz to, ka reprezentēju savu valsti, pārstāvu arī to, ko daru pati. Tāpēc ir jāvadās pēc saviem vektoriem un jāstūrē kuģis savā virzienā.

Reklāma
Reklāma

Kas ir jūsu spēcīgākie konkurenti?

Noteikti tie, kas vokāli ir spēcīgāki par mani, meitenes ar lielajām balāžu balsīm. Tomēr mana pārliecība ir, ka šis nav dziedātāju konkurss. Dziesma ir tā, kam jāiet pa priekšu. Mūsējā labi līp klāt, visās valstīs, kur esam bijuši, mūs gaidījuši fani – viņi zina visus vārdus, dzied līdzi. Neskatos bukmeikeru prognozes, arī Marijai Naumovai viņi paredzēja 25. vietu. Daudzi spekulē ar šo pasākumu, daudziem tas ir bizness, citiem tā ir politiska arēna. Nevēlos ļauties kaut kādām provokācijām. Mans notikums būs 9. maijā, kad par mani balsos, un tad arī redzēsim, kāds būs iznākums. Ja būsim desmitniekā, būs ļoti labi, piecinieks būtu izcili, bet viss ir Dieva ziņā. Esmu gatava visiem scenārijiem.

“Triānas parka” izredzes: ekspertu domas

Raimonds Pauls, komponists: “Neparedzamais ir publikas reakcija, tomēr visi priekšdarbi ir veikti, lai tā būtu laba. Pirmkārt, vienkāršais klausītājs novērtē tikai dziesmas, kas paliek atmiņā, un te patiešām ir dažas “lipīgas” rindiņas piedziedājumā, ko var dungot līdzi. Otrkārt, cepuri nost, viņi gatavojas ar lielu vērienu, un ceru, ka tas attaisnosies. Šis priekšnesums pilnīgi atšķiras no iepriekšējiem diviem Latvijas pārstāvjiem, cits balss tembrs, cits temperaments – zinu, ko runāju, jo man bijusi pietiekami ilga sadarbība ar Agnesi. Lai kritiķi saka, ko grib, mēs, tie, kas esam uz skatuves, zinām, ka galvenais ir publikas reakcija, un ceru, ka šis numurs to izpelnīsies.”

Aminata, dziedātāja, 2015. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa 6. vietas ieguvēja: “Augstās vietās noteikti būs Zviedrijas un Austrālijas pārstāvji, tomēr arī Agnesei un “Triānas parkam” ir labas izredzes tikt pusfināla desmitniekā. Viņu dziesma ir ļoti laba, un, kas svarīgi, tā ir mūsdienīga un spējīga dzīvot arī ārpus Eirovīzijas. Pati to klausos ikdienā, kas manā gadījumā ar Eirovīzijas dziesmām nenotiek bieži. Latvijas priekšrocība ir atšķirība no citiem – gan Agneses košais tēls, gan tas, ka uz skatuves ir grupa, kas Eirovīzijā nenotiek bieži.”

Kaspars Zaviļeiskis, mūzikas žurnālists: “Triānas parks”, jo īpaši Agnese Rakovska, ir pietiekami kolorīti, tas eirodziesmu konkursa kontekstā ir ļoti labi, jo ar to vien varētu iekļūt finālā. Eirovīzija primāri ir televīzijas šovs, lai arī to sauc par dziesmu konkursu, un priekšrocība ir kaut kam vizuāli atmiņā paliekošam, panākumus gūs vizuāli iespaidīgākais šovs. Kā zināms, arvien vairāk uzsvars ir uz krāšņumu, daudzveidību un, jā, arī dzimumu saplūšanu. Agnese, ja vajag, prot gan lēkāt kā puika, gan uzvesties kā lēdija.”

“Eirovīzija 2017”. Kas, kur, kad

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, bet lielais fināls – 13. maijā.

“Triānas parks” konkursa 1. pusfinālā 9. maijā uzstāsies ar pēdējo, 18., kārtas numuru. Latvijai būs jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Abus pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.