Foto: Photoug/SHUTTERSTOCK

Tukšas olas Lieldienu dekorācijām: 3 soļi, kā izpūst olu 0

Olu virknes, čaumalu dekorācijas svētku galdam un mājokļa rotāšanai paredzētie rotājumi ir viegli un ātri pagatavojami, ja vien ir sagatavots galvenais pamatmateriāls – izpūstās olu čaumalas. Kādu laiku pirms Lieldienām, gatavojot ēdienus no olām – pankūkas, omletes, sacepumus, pievienojot olas, tās nevis piesit ēdienam, bet izpūš, lai būtu izejmateriāls skaistiem dekoriem.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

1. Jēlo olu vispirms zem ūdens strūklas rūpīgi nomazgā, lai vēlāk, klājot krāsu uz čaumalas, tā segtos vienmērīgi.

2. Ar spicu naža galu izsit 3–4 mm caurumiņu olas abos galos.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Olu turot virs bļodiņas, mierīgi izpūš olas dzeltenumu un baltumu. Tukšo čaumalu izskalo un nožāvē.

Izpūsto olu rotājumi būs viegli un gaisīgi, taču var nopirkt arī gatavas putuplasta olas un izmantot dekorēšanai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.