Atšķirīgas evakuācijas prasības 4

VUGD speciāliste I. Šaboha arī norāda, ka jaunajos ugunsdrošības noteikumos, kas stājās spēkā Latvijā pagājušā gada septembrī, ir vairāki būtiski ieguvumi, kas samazinās ugunsgrēka izcelšanās iespējamību, sekmēs ātrāku ugunsgrēku atklāšanu. Iepriekš normatīvais regulējums noteica tikai juridiskās personas vadītāja pienākumu ugunsgrēka gadījumā organizēt cilvēku evakuāciju, bet nebija paredzēta pašu iedzīvotāju pienākums un atbildība evakuēties. Tagad, lai izvairītos no situācijām, kad cilvēki atsakās evakuēties, jaunajos ugunsdrošības noteikumos noteikta prasība ikvienam iedzīvotājam pašam nekavējoties evakuēties, atskanot trauksmes signālam vai pamanot ugunsgrēku. “Tas ir būtisks solis, lai mainītu cilvēku ieradumus un liktu arī pašiem uzņemties atbildību par savu rīcību dažādās ārkārtas situācijās,” piebilst I. Šaboha.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Ugunsdrošības prasības Anglijā ir atšķirīgākas. Pēc britu ugunsdrošības noteikumiem ugunsdrošību ēkā nodrošina arī ugunsizturīgas, hermētiskas durvis dzīvokļos un kāpņu telpās. Dzīvokļu durvīm jāiztur atklāta uguns apmēram stundu. Ņemot vērā instrukcijas, mājas iedzīvotājiem jāpaliek savos dzīvokļos un jāgaida, kad ugunsdzēsēji tiks galā ar uguni. Noteikumi attiecas uz ugunsgrēku dzīvoklī. Pat vairākas stundas pēc ugunsgrēka sākšanās Londonas mājas iedzīvotājiem tika rekomendēts palikt dzīvokļos un gaidīt ugunsdzēsējus. Daži mājas iedzīvotāji teikuši, ka viņiem izdevies izglābties tikai tāpēc, ka tie operatīvi bija pametuši ēku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.